Hoeveel champagne wordt wereldwijd verkocht?

champagne euro: Champagne kopen doe je online bij Champagne BabesDecanter publiceerde onlangs de grootste exportmarkten voor champagne in 2016 gebaseerd op cijfers van Comité Champagne.

Top 9 grootste champagnemarkten

 1. USA
 2. UK
 3. Japan
 4. Duitsland
 5. Italië
 6. België
 7. Australië
 8. Zwitserland
 9. Spanje

Voor 4,71 miljard aan champagne verkocht

Ongeveer de helft van alle champagne wordt nog steeds in Frankrijk gedronken al daalde het aandeel hier met 2,5%. Wereldwijd daalde de champagne-omzet met 2% tot 306 miljoen flessen. Wereldwijd werd in 2016 voor zo’n 4,71 miljard champagne verkocht (net iets minder dan het record van 4,74 miljard in 2015). Vooral de rosé champagne heeft het goed gedaan in 2016.

verkoop champagne

Grootste stijgers qua champagne export bestemmingen

 1. Mexico
 2. Nieuw Zeeland
 3. Zuid Afika
 4. Rusland
 5. Zuid Korea
 6. Canada
 7. Oostenrijk
 8. USA

Bekijk de grafieken op de website van Decanter.

Film over het leven van Champagne Charlie

Charles Heidsieck wordt gespeeld door Hugh Grant in het romantische drama ‘Champagne Charlie’. Het toont het leven van de oprichter van een van de grootste Champagne dynastieën van de wereld. De film speelt zich af in de tweede helft van de 19de eeuw. Charles wordt hartstochtelijk verliefd op Pauline en wordt meegetrokken in de gevaarlijke wereld van spionage.

“He was this crazy entrepreneur that was imprisoned in Louisiana during the American Civil War while attempting to smuggle cotton out of the port in Mobile, Alabama. He was arrested under the suspicion of being a spy for the French government sparking what became known as ‘the Heidsieck incident’, and was eventually freed by Abraham Lincoln.”

Despite his brush with the law, Heidsieck is credited for popularising Champagne in the US, where his brand was a runaway success. He became known as ‘Champagne Charlie’ and was a regular at New York high society banquets and balls, becoming one of the first wine trade celebrities.

The Drinks Business, interview met Stephen Leroux, executive director Charles Heidsieck

Bekijk de film:

 • Première: 12 april 1989
 • Regisseur: Allen Eastman
 • Acteurs: Hugh Grant, Megan Gallagher, Megan Follows, Béatrice Agenin
 • Het script is gebaseerd op het boek van Jacqueline Lefèvre over Charles Heidsieck.

Niet kijken, maar proeven? Bestel de champagne van Charles Heidsieck (tijdelijk extra voordelig) bij Champagne Babes.

Komt de Champagne Charlie cuvee van Charles Heidsieck terug?

Etiket champagne Champagne CharlieAan Champagne Charlie bewaar ik een van mijn beste champagneherinneringen, zo niet de beste.

Het was tijdens een bezoek aan Champagne Charlie dat een cuvée uit 1985 voor ons werd geopend en tot onze grote verrassing kregen we de fles bij vertrek mee. In het Reimse zonnetje hebben we de rest van de fles onder de kathedraal opgedronken. Een superheerlijke champagne! Niet voor niets droomde ik die nacht dat er nog wat in de fles zat… maar dat was natuurlijk niet zo. Tot de laatste druppel hebben we genoten van het kostelijke vocht.

Des te leuker is dan te lezen dat champagnehuis Charles Heidsieck (niet te verwarren met Piper-Heidsieck) van plan is de cuvée Champagne Charlie een come-back te laten maken. Het proces is al in gang gezet, de blend is gemaakt, maar voordat deze champagne op de markt zal verschijnen hebben we nog wat jaartjes geduld nodig. En oh, wat zal het het wachten waard zijn.

“Champagne Charlie will come back. We have made the wine, but it won’t hit the market for 5-6 years”.

— Stephen Leroux, executive director Charles Heidsieck in The Drinks Business

Terwijl we wachten op de nieuwe Champagne Charlie cuvee verkoopt het huis een deel van de oude Champagne Charlie vintages: 1979, 1981, 1982, 1983 en 1985. Uiteraard zijn de aantallen zeer beperkt.

Volop leverbaar, en dan ook een stuk goedkoper, is de heerlijke Brut Réserve champagne van Charles Heidsieck. Je bestelt deze veilig en gemakkelijk online bij Champagne Babes.

Champagne Charlie proeven