Is Champagne ook al goed voor je huid?

Aysse gezichtscreme met champagneIn Frankrijk gaan er stemmen op dat het maar eens verboden moet worden om positief te schrijven over wijn. Maar ja… lastig wanneer er nu wéér een voordeel van champagne wordt ontdekt. Soms kun je er gewoonweg niet omheen. :-)

Champagne voor de dorstige huid

Dit keer gaat het niet over de effecten van het drínken van champagne, maar over de voordelen voor je huid als je champagne… erop smeert!

Hieronder een video van Michelle Phan, een meisje dat champagne graag op haar huid smeert als ‘toner’. Ze zegt (vrij vertaald): “Het koolzuur in de bubbeltjes verfijnt de poriën, stimuleert de bloedsomloop en transporteert meer voedingsstoffen naar je huid. En het bevat minder en beter afbreekbare alcohol dan sommige andere huidreinigingsproducten.”

We kwamen deze video al een tijdje geleden tegen, grappig wel maar niet iets om serieus te nemen dachten we zo.

Of trekken we dan te snel een conclusie?

Frans beautymerk Aÿsse lanceert 15 nieuwe op champagne gebaseerde producten voor de huid

Aysse huidverzorging met champagneHet beautymerk Aÿsse, vernoemd naar het champagnedorp Aÿ, produceert een hele huidverzorgingslijn op de markt gebaseerd op deze Franse mousserende wijn. Deze producten, gemaakt van champagne, zorgen voor een stralende teint en verzachten fijne lijntjes in je gezicht. Ongeveer dus hetzelfde effect als van het innemen van een glas champagne, want daar ga je toch ook van stralen? 😉

Champagne bevat anti-oxidanten en organische zuren, mineralen en vitaminen die helpen de cellen te activeren. Dit zou herstelprocessen in de huid bevorderen en het verouderingsproces vertragen. Volgens Aÿsse is juist champagne – door haar samenstelling – een voor de hand liggend ingredient als het gaat om huidverzorging.

De cosmetische voordelen van de champagnedruiven, Pinot Noir, Meunier en Chardonnay, zijn bestudeerd door de University of Reims Champagne-Ardenne en het French National Research Centre. Daar wordt onderzoek gedaan naar de heilzame werking van champagne op huidcellen, celweerstand, productie van collageen, celvernieuwing, hydratie en genezing.

Aysse met champagne voor je huidDe producten van Aÿsse worden vanaf volgende week exclusief aangeboden door ‘Feel Unique‘. De directeur van deze beautyketen, Alice Manning, liet weten enthousiast te zijn over de lancering van dit innovatieve product. Ze zegt: “For years skincare brands have used stem cells from grapes or extracts from sparkling wine but never the actual ingredients from the champagne vineyards”. Prijzen variëren van 15 tot 200 Engelse ponden.

Kopen?

Welnee… gewoon een leuke marketinggimmick! :-) Maar volgens Aÿsse zijn de exceptionele regeneratieve eigenschappen van champagne door wetenschappelijke testen echt bevestigd en bewezen (*). Is dit nu dan toch de heilige graal onder de anti-rimpelcrèmes? En lag de oplossing dus al die tijd… gewoon hier in de wijnklimaatkast? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. 😀

Bron: Dailymail.co.uk en Aysse

(*) Ik zie de wetenschappelijke publicatie (nog steeds) graag tegemoet.

Hapjes bij Champagne
Champagne bestellen
Over de auteur

Barbara Kremers is gastronomisch levensgenieter met een voorliefde voor champagne. Ze is eigenaresse van champagnespeciaalzaak 'Champagne Babes' waar je de beste champagnes kunt bestellen, voor jezelf, als cadeau of als relatiegeschenk. ChampagneBabes wordt door haar klanten gemiddeld met een 9,6 gewaardeerd.

Voel je welkom en reageer op bovenstaand artikel

*

711 Spambots Blocked by Simple Comments

HTML tags are not allowed.