085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Armand de Brignac Blanc de Noirs champagneElke fles Armand de Brignac is een waar kunstwerk. En voor de verzamelaar presenteren we vandaag de allernieuwste.

Update 1-sep-2015: Deze exclusieve champagne is nu te bestellen bij Champagne Babes, maar zeer gelimiteerd. Er komen slechts 60 flessen naar Nederland.

Er zijn zelfs mensen die deze flessen louter kopen “voor op de schouw” en hem niet eens drinken. De vragen die we dan krijgen gaan vooral over beschikbare kleuren en formaten en veel minder – of niet – over de inhoud.

Laat het ze bij Armand de Brignac maar niet horen. Het kleine team dat met liefde en aandacht deze multivintage champagne produceert zou het liefst zien dat er geen druppel verloren gaat. Dat mensen de kwaliteit proeven, de miniscule bubbeltjes voelen en de ultieme balans ervaren die een champagne maar kan hebben.

Niet voor niets won de Armand de Brignac Brut Gold de titel “beste champagne ter wereld” in 2010. En het recept is niet veranderd.

Tip: You can have your cake and eat it!

Snij met een scherp mesje rondom de flessenhals in het folie. Vouw het dan voorzichtig open. Open het muselet en laat de kurk zachtjes ontsnappen. Je kunt dan gewoon heerlijk van de champagne genieten zoals hij is bedoeld én als je het folie daarna weer terug vouwt kan hij alsnog op je schouw als aandenken.

Elke nieuwe creatie wordt met trots gepresenteerd. Zo ook vertelde keldermeester Alexandre Cattier tijdens ons laatste bezoek aan dit huis op 5 juni 2015 dat de Blanc de Noirs nu echt bijna bijna naar Nederland zou komen. En dat kunnen we nu bevestigen als is deze champagne bijzonder gelimiteerd: slechts 60 flessen!

Wat is een blanc de noirs champagne?

Blanc de noirs betekent letterlijk ‘wit van zwart’. Het is een blanke champagne gemaakt van blauwe druiven. Dat kan dus Pinot Noir en/of Pinot Meunier (géén Chardonnay) zijn.

Over de Armand de Brignac Blanc de Noirs

In het geval van de Armand de Brignac Blanc de Noirs hebben we het over een champagne bestaande uit 100% Pinot Noir. De druiven zijn afkomstig uit Montagne de Reims, Chigny-les-Roses en andere gerenommeerde dorpjes in de Champagnestreek zoals Bouzy, Verzy en Verzenay.

De champagne rijpt minimaal 5 jaar op zijn gisten. Dat draagt bij aan de complexiteit van de smaak. We konden hem op 5 juni nog niet proeven. Alexandre had hem geproefd vóór het dégorgement en gaf hem het predicaat “interesting”. Daar kun je natuurlijk alle kanten mee op. Als een Brit het zou zeggen zou ik mij voorbereiden op een teleurstelling. Maar een Fransman… eigenlijk weet je dan nog niets. 😉 Behalve dat het ons nog meer nieuwsgierig maakt.

De proefnotitie die we nu hebben ontvangen van het huis is: 

“The palate you’ll find to be rich with notes of wild red fruits and a slight hint of mint at the finish with subtle tannins.”

Ook deze fles wordt geleverd in een houten kist afgelakt met dikke lagen zwarte pianolak, glimmend, zwaar en ingelegd met fluweel. In het deksel een gegraveerd plaatje (personaliseren kan en doen we vaak) wat het allemaal extra chique maakt. En dan nu daarin… een onyx kleurige fles (links op de foto hieronder).

Armand de Brignac Demi Sec en Blanc de Noirs champagnes

Rechts op de foto zie je de Armand de Brignac demi sec die ook relatief nieuw is. Demi sec betekent dat de champagne een zoetje heeft, maar dat is minimaal. Deze kent een dosage van 35 gram per liter; dus echt de ondergrens voor demi-sec. Het maakt gelijk wel dat het een gastronomische champagne is die heerlijk combineert met oosterse gerechtjes. Of lekkere kaasjes. 🙂

Maar terug naar de Blanc de Noirs. Er komen 60 flessen aan. Zeer exclusief en niet goedkoop, maar wel bijzonder en een mond vol smaak. Ben je liefhebber en wil je deze fles zelf ervaren? Vanaf eind september 2015 kan Champagne Babes de Armand de Brignac blanc de noirs leveren; maar je kunt hem nu alvast bestellen. Wees er op tijd bij.

Tot slot nog een tip voor champagneliefhebbers die graag golfen: we hebben nog een paar flessen Armand de Brignac Limited Green 2015.

Fotocredit: Exclusive Drinks

Pin It on Pinterest

Share This