085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Beste non-vintage champagne 2014 top 10FINE Champagne Magazine presenteerde onlangs haar jaarlijkse ranking van champagnes. We geven je hier de top 10 non-vintage champagnes dus de champagnes zonder jaartal.

Klik hier voor de overall top 10 champagnes »

Non-vintage champagne is champagne zonder jaartal

Dit is tevens de meest gedronken categorie champagnes die meestal in de stijl van het champagnehuis worden gemaakt. Ze zijn daarom voor het huis ook erg belangrijk; belangrijker vaak nog dan de prestigieuze vintages. Non-vintage, of non-millésime op zijn Frans, betekent dat de champagne is geassembleerd uit meerdere oogstjaren. Assemblage en reservewijnen spelen hierbij een belangrijke rol om het karakter en de kwaliteit jaar na jaar, dus onafhankelijk van verschillen tussen oogstjaren, consistent te houden. Champagnes waar je op mag rekenen dus.

Top 10 beste non-vintage champagne in 2014

  1. Charles Heidsieck Brut Réserve NV (overall plaatsing op nummer 17 dit jaar)
  2. G.H. Mumm Brut Sélection Grand Cru NV (21)
  3. Gosset Grande Réserve NV (23)
  4. Taittinger Les Folier de la Marquetterie NV (27)
  5. Veuve Clicquot Brut NV (33)
  6. Piper-Heidsieck Cuvée Sublime Demi-Sec NV (34)
  7. De Castelnau Réserve NV (37)
  8. Henri Giraud Aÿ Grand Cru Fût de Chêne NV (40)
  9. De Saint Gall Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut NV (45)
  10. Louis Roederer Brut Premier NV (51)

Het cijfer tussen haakjes is de plaatsing in het overall klassement.

Charles Heidsieck gekozen tot nummer 1 beste non-vintage champagne van 2014

Beste non-vintage champagne

Het is niet de eerste keer dat ‘Champagne Charlie’ in de prijzen valt. Ook in 2013 werd deze champagne gekozen tot ‘Beste non-vintage’ en overall scoorde deze toen op de 2e plaats. De keldermeester van dit huis is al 13 keer benoemd tot Sparkling Wine Maker of the Year. De champagnes hebben in totaal 11 Grand Or medailles gewonnen, 101 Gouden medailles, 25 Zilveren medailles en nog 32 trofeëen (onze telling kan achterlopen dus het kunnen er ook meer zijn intussen). Als je deze champagne thuis wilt laten bezorgen, zodat je hem snel zelf kunt proeven en beoordelen, kun je dat hier regelen. Een super prijs-kwaliteitverhouding. De champagne kost namelijk nog geen 50 euro. En dan heb je een heerlijk rijpe champagne. Een non-vintage die net zo lang heeft gerijpt als vereist voor een vintage.

Op #3 vinden we een champagne in een totaal andere stijl. We lichten hem even uit. Het is de brut non-vintage van champagnehuis Gosset.

Gosset Grande Réserve NV is de nummer 3 beste non-vintage champagne

nr3-beste-champagne-non-vintage-2014

Gosset herken je allereerst aan de bijzondere fles. Een replica van een antiek exemplaar. Gosset champagnes zijn erg verfrissend doordat dit huis met zorg de malolactische fermentatie tracht te voorkomen. Zo blijven de frisse appelzuren in de wijn behouden. Ze moeten dan wel wat langer rijpen. Deze heeft 4 jaar ontwikkeling gehad in de kelders van het huis. En weer zie je dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn. Ook deze champagne blijft onder de 50 euro.

Pin It on Pinterest

Share This