085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Wijngaard van BollingerChampagne Bollinger heeft 45 miljoen euro gereserveerd om in de komende 10 jaar nieuwe wijngaarden te kopen. Zo kunnen ze blijven voorzien in meer dan 50% van hun druivenbehoefte.

Bollinger heeft nu ongeveer 170 hectare wijngaard, tegen het eind van dit jaar zouden dat er 174 moeten zijn en over 10 jaar is de planning dat het is opgelopen tot 200 hectare. Maar makkelijk is dat niet legt keldermeester Gilles Descôtes uit in een interview met The Drinks Business.

“We have been buying around three hectares every year since two years ago, and we are trying to buy more but it’s not easy. They don’t want houses buying land, so it’s quite difficult.” – Gilles Descôtes, The Drinks Business

Wat kost een hectare wijngaard in de Champagne?

De waarde van een wijngaard in de Côte des Blancs is nu ongeveer 1,8 miljoen euro per hectare. En dan wordt het interessant om te verkopen. Stel dat je een kleine grower bent in de Champagne en je erft een hectare van je vader. Dan is het interessanter om die hectare te verkopen omdat de rente die je dan ontvangt (zonder ervoor te hoeven werken) ongeveer gelijk is aan de opbrengst als je het land bewerkt en de druiven elk jaar verkoopt.

Maison Bollinger

Bron: The Drinks Business

Wil je Bollinger champagne kopen? Bestel deze dan online bij Champagne Babes

Pin It on Pinterest

Share This