085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Bollinger La Grande Annee 2007 in geschenkdoosLa Grande Année 2007 is Bollinger’s interpretatie van een exceptioneel jaar. Bij Bollinger wordt een vintage, zoals La Grande Annee, alleen gemaakt als de oogst van exceptionele kwaliteit is. De vroege oogst en fraicheur van de oogst van 2007 kwalificeert zich hiervoor.

We kijken er al enorm naar uit, want de La Grande Année is een champagne waarvan elk slokje je in vervoering brengt. Mij wel in elk geval. 🙂 Echt superlekker en een heel eigen karakter. Die moet je gewoon echt eens proberen. Welk jaar dan ook; altijd goed!

Bestel Bollinger La Grande Annee 2005 (op=op) »

Bestel Bollinger La Grande Annee 2007 »

Bollinger La Grande Annee 2007

Productie van La Grande Année 2007

  • Blend van de vintage 2007: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay.
  • 14 crus: Voornamelijk Aÿ en Verzenay voor de Pinot Noir en Avize, Cramant en Oger voor de Chardonnay – 91% Grand crus en 9% Premiers crus.
  • Rijping: Dubbel zo lang gerijpt als wettelijk vereist voor een vintage en al die tijd onder een natuurlijke kurk.
  • Dosage: laag, circa 7 gram per liter.

Vinification exclusively in barrels

Proefnotities bij de La Grande Année 2007

  • Kleur: Een delicate kleur met goudtinten sprankelt je tegemoet.
  • Neus: De eerste impressie is die van amandelen, gevolgd door de fruitaroma’s van gele vruchten zoals perzik en mango, toaste en geroosterde noten met gedroogde citrus.
  • Smaak: Een prachtige aromatische volheid met hints van honing, een krijtachtige textuur, gekonfijte citrus en een heerlijk fris bittertje in de finish.
  • Wijn-spijs aanbeveling: Foie gras, gegrilde vis, kreeft, gebraden lam of Comté.

In 1976 werd de Bollinger vintage “Grande Année” genoemd en daarna, in 2004, “La” Grande Année. Een naam die in al zijn eenvoud de exceptionele status van deze drank illustreert. Twee jaar later maakt deze champagne zijn debut op het witte doek in de James Bond film ‘Casino Royale’.

Meer over champagne Bollinger »

Pin It on Pinterest

Share This