085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Champagne babe Marilyn MonroeHet verhaal gaat dat Marilyn Monroe ooit een champagnebad heeft genomen en dat daarvoor 350 flessen champagne nodig waren. Een echt bubbelbad dus! Ik hoop wel dat het die dag heel warm was en dat ze snakte naar een koud bad. Alleen dan is champagne lekker. Zelf kies ik toch liever voor een warm bad met een fles gekoelde champagne ernaast. Dat kan ik dan bijna elke dag van het jaar doen voor hetzelfde geld. Het levert alleen geen mooi verhaal op… helaas.

Een ander verhaal zegt dat Marilyn in bed alleen een paar druppeltjes Chanel No.5 droeg en… dat ze met een glas Piper-Heidsieck, haar favoriete champagne, in haar hand wakker werd.

Dit soort verhalen illustreren in elk geval hoe zeer Marilyn verzot was op champagne. Je ziet dat ook terug in onderstaande video:

Vorig jaar was het 50 jaar geleden dat Marilyn Monroe overleed. Ter nagedachtenis aan deze ware champagne babe heeft champagne huis JM Gobillard & Fils een speciale cuvée ontwikkeld: De exclusieve 50 year anniversary Marilyn Monroe champagne:

Ik sluit af met het recept voor de ‘Marilyn Monroe’ champagne-cocktail: Meng 4 delen gekoelde champagne met 1 deel rode grenadine (een paar druppels van deze zoete siroop volstaan ook) en 1 deel calvados.

Zijn er nog meer champagne babes?

Zoals je wel hebt gezien is Marilyn Monroe een echte champagne babe. Wie mag volgens jou deze titel ook dragen? Laat het weten via de comments.

Pin It on Pinterest

Share This