085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Etiket champagne Champagne CharlieAan Champagne Charlie bewaar ik een van mijn beste champagneherinneringen, zo niet de beste.

Het was tijdens een bezoek aan Champagne Charlie dat een cuvée uit 1985 voor ons werd geopend en tot onze grote verrassing kregen we de fles bij vertrek mee. In het Reimse zonnetje hebben we de rest van de fles onder de kathedraal opgedronken. Een superheerlijke champagne! Niet voor niets droomde ik die nacht dat er nog wat in de fles zat… maar dat was natuurlijk niet zo. Tot de laatste druppel hebben we genoten van het kostelijke vocht.

Des te leuker is dan te lezen dat champagnehuis Charles Heidsieck (niet te verwarren met Piper-Heidsieck) van plan is de cuvée Champagne Charlie een come-back te laten maken. Het proces is al in gang gezet, de blend is gemaakt, maar voordat deze champagne op de markt zal verschijnen hebben we nog wat jaartjes geduld nodig. En oh, wat zal het het wachten waard zijn.

“Champagne Charlie will come back. We have made the wine, but it won’t hit the market for 5-6 years”.

— Stephen Leroux, executive director Charles Heidsieck in The Drinks Business

Terwijl we wachten op de nieuwe Champagne Charlie cuvee verkoopt het huis een deel van de oude Champagne Charlie vintages: 1979, 1981, 1982, 1983 en 1985. Uiteraard zijn de aantallen zeer beperkt.

Volop leverbaar, en dan ook een stuk goedkoper, is de heerlijke Brut Réserve champagne van Charles Heidsieck. Je bestelt deze veilig en gemakkelijk online bij Champagne Babes.

Champagne Charlie proeven

Pin It on Pinterest

Share This