Champagneglazen, -boeken, cadeaus etc. kopen

Boeken over champagne

Champagneboek Gert CrumDit is het nieuwe champagneboek van Gert Crum dat in augustus 2017 is verschenen. Het is een 400 pagina’s dikke hardcover over Champagne, met profielen van 77 producenten (bekende huizen en nog onbekende kleine producenten) en hun beste champagnes. Een bijna sociologische studie naar de actuele ontwikkelingen met betrekking tot domaines en maisons, de snelgroeiende aandacht voor terroirchampagnes en de noodzaak voor meer biologische wijnbouw.

Bestel het nieuwe boek van Gert Crum »

Champagneboek van Gido van ImschootDit boek van de Belgische auteur (voorzitter van de Vereniging Vlaamse sommeliers) bestaat uit drie delen. Het eerste deel geeft een introductie en de geschiedenis van de champagne. Eerst wordt uitgelegd hoe champagne is ontstaan in de streek rondom Reims, met overzichtkaart. De geschiedenis laat zien hoe champagne is ontdekt en verder is ontplooid. In het tweede deel wordt in tien stappen de productie van champagne gevolgd. In het derde deel worden vier streken van het champagnegebied besproken. De auteur heeft een aangename verteltrant waarbij informatie samengaat met prettige leesbaarheid. Bij de bespreking van de deelgebieden wordt naast informatie over champagnehuizen veel toeristische informatie gegeven.

Bestel het boek van Gido van Imschoot »

Groot champagneboek van Gert CrumGert Crum (bekende Nederlandse wijnschrijver) leidt ons rond in de wereld van champagne. Alles, van de kwaliteit van de grond tot de verkoop in de diverse huizen komt ter sprake. 15 Topkoks ui Alliancerestaurants verklappen wat hun favoriete champagnes zijn. Ze geven daarbij een passend recept dat ook de thuiskok kan maken en dat de daarbij geadviseerde champagne (en andersom) volledig recht doet.

Bestel het champagneboek van Gert Crum »

Champagneguide 2016/2017 van Tyson StelzerWaardevol en informatief naslagwerk voor de echte champagneliefhebber. Tyson Stelzer, Australische champagne-expert, brengt met regelmaat een nieuwe versie uit waarin hij zijn mening geeft over diverse champagnes. Voor zijn 2011/2012 editie won hij de Louis Roederer International Champagne Writer of the Year Award.

Bestel de nieuwe champagnegids 2016/2017»

Boek 'Foodie' voor champagnebeginnersEen leuk klein boekje dat je introduceert in de wereld van champagne. Over etiketten lezen, hoe het gemaakt wordt en met beschrijvingen van champagne. Een mooi cadeautje voor elke champagnebeginner.

Bestel het boek “Foodie” voor champagnefans »

Champagneboek van Richard JuhlinEen boek waarin 8000 champagnes worden beschreven die allemaal zijn geproefd en beoordeeld door de Zweedse champagne-expert Richard Juhlin. Een handig naslagwerk.

Bestel het boek “A scent of champagne” van Richard Juhlin »

Bestel het boek 'Uncorked'Een boek in de bubbelwetenschappen, ja het bestaat echt! Je leest er ook meer over in dit blogartikel.

Bestel het boek “Uncorked” van Gérard Liger-Belair »

Boek champagnecocktailsFaux pas of niet… in dit boekje vind je maar liefst 60 lekkere champagnecocktails en gerechten op basis van champagne.

Bestel het boek “Champagnecocktails” »

Party met champagne (boek)Tijd voor een feestje? In dit boek vind je sprankelende recepten voor hapjes en gerechten. Steeds met een suggestie voor een bijpassende champagne (of andere mousserende wijn).

Bestel het boek “Party!” »

The Champagne GuideHeerlijk boek voor de al wat gevorderde champagneliefhebber (of voor wie dat wilt worden). Met achtergrondverhalen van champagnehuizen en de champagnes.

Bestel “The Champagne Guide” 2014/2015 van Tyson Stelzer »

Champagneflutes

Luigi Bormioli Prestige Sonhyx champagneflutesVoor champagne wil je een glas dat toe loopt zodat de aroma’s ‘gevangen’ blijven. Onderin de kelk van deze champagneflute zit een “epicure” voor langer aanhoudende bubbels.

Luigi Bormioli prestige champagneflutes bestellen»

Riedel champagnefluteVitis champagneglas van Riedel. Een inkeping onderaan de kelk van het glas zorgt voor een bijzondere lichtinval en geeft een extra dimensie aan de kleurwaarneming van de champagne.

Bestel Riedel champagneflutes »
ChampagnecoupeLekker sixties! Een champagnecoupe zoals je die vroeger zag. Minder schouwspel van de bubbels, minder beleving van de aroma’s maar het is natuurlijk leuk voor een keertje. Gewoon niet te lang doen over je glas dan heb je geen probleem.

Bestel champagnecoupes »

Online champagne bestellen

Champagne bestellen bij Champagne BabesChampagne Babes is een echte champagnespecialist. Je kunt hier alleen maar ‘echte’ champagne kopen, uit de Champagnestreek in Frankrijk dus, gemaakt volgens de methode champenoise.
Champagne bestellen bij de specialist »