Hoe champagne wordt gemaakt

Video over hoe champagne wordt gemaakt

De methode waarmee champagne wordt gemaakt noemen we: Méthode Champenoise. Essentieel is onder andere dat de stille wijn (zo noem je een wijn zonder bubbeltjes) een tweede vergisting krijgt op fles. Met de stop erop zodat de koolzuurgasbubbeltjes niet kunnen ontsnappen. Zo krijg je een mousserende wijn. En als ie is gemaakt in de champagnestreek, van druiven uit La Champagne en volgens alle gestelde regels… dan mag ie ook champagne genoemd worden.

Het is leuk en interessant om de 7 stappen te zien hoe ze champagne maken. Het gaat meer spreken en je ziet dat het jaren en jaren kost. Je ziet ook hoe je elke stap kunt perfectioneren of juist de bocht kunt afsnijden. Dat bepaalt voor een belangrijk deel de prijs – en kwaliteit – van de champagne. Ja, ook in de champagnesteek kunnen ze bocht maken. En buiten de champagnestreek kun je juweeltjes vinden. De methode zegt niet alles… het is de kundigheid en de hoeveelheid liefde die de champagnemaker er in legt die bepaalt of je een fijne smaakbeleving gaat krijgen.

Hapjes bij Champagne
Champagne bestellen
Over de auteur

Barbara Kremers is gastronomisch levensgenieter met een voorliefde voor champagne. Ze is eigenaresse van champagnespeciaalzaak 'Champagne Babes' waar je de beste champagnes kunt bestellen, voor jezelf, als cadeau of als relatiegeschenk. ChampagneBabes wordt door haar klanten gemiddeld met een 9++ gewaardeerd.