085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Champagnemerken

Er zijn ontzettend veel champagnemerken. Zo’n 300 champagnehuizen hebben hun eigen merk(en) en van de circa 15.000 champagneboeren produceert een derde ook zelf champagne. Hieronder vind je een aantal beroemde champagnemerken.

Ontvangst bij Champagnehuis Krug met de Grande Cuvee

Krug

Krug

Krug is een geval apart binnen champagneland. Krug staat tot champagne zoals Domaine de la Romanée-Conti staat tot Bourgogne en zoals Pétrus staat tot de Bordeaux. Bij Krug worden alleen prestige champagnes gemaakt die onderling geen hiërarchie kennen. Dit huis werkt perfectionistisch met eigen huisregels. Een grote naam, met een kleine productie.

Verken dit champagnemerk »

 


Champagne Charlie bij de Cathedraal

Charles Heidsieck

Charles Heidsieck

Er bestaan 3 champagnehuizen met ‘Heidsieck’ in hun naam. Ooit waren ze gerelateerd aan elkaar. Charles Heidsieck is de kleinste en de beste van de drie. Per jaar worden amper een half miljoen flessen geproduceerd; veel minder dan bij Piper-Heidsieck en in een veel rijpere stijl. De prijs-kwaliteit verhouding is top!

Verken dit champagnemerk »

 


Barbara met de Armand de Brignac demi sec

Armand de Brignac

Armand de Brignac

Champagnehuis Cattier wilde in 2000 de meest prijzige champagne maken, maar het succes dat Armand de Brignac bracht hadden ze niet kunnen dromen. Shawn Carter (Jay Z) zag het merk in een wijnshop in New York, nam de karakteristieke ‘gouden’ fles met de schoppen aas op in zijn video en Armand de Brignac was direct bekend.

Verken dit champagnemerk »


Barbara met Bollinger La Grande Annee 2002

Bollinger

Bollinger

Het is een aparte wereld bij Bollinger want het gaat er hier anders aan toe dan bij de grote champagnehuizen. De fermentatie vind plaats in eiken vaten en de reservewijnen worden bewaard in met kurk afgesloten flessen. Bollinger staat bekend als een Pinot Noir huis.

Verken dit champagnemerk »

 


Standbeeld Dom Perignon

Dom Pérignon

Dom Pérignon

Dom Pérignon is de prestige cuvée van Moët & Chandon, maar de stijl is zo anders dat je het als twee aparte merken moet beschouwen. Dom Pérignon wordt gemaakt door keldermeester Richard Geoffroy den zijn team. Dom Pérignon is altijd een vintage champagne: brut of rosé. Er bestaan verder extra lang gerijpte versies: P2, voorheen oenothèque genoemd, en P3.

Verken dit champagnemerk »

 


Benoît Gouez - keldermeester van Moet & Chandon

Moët & Chandon

Moët & Chandon

Moët & Chandon is het grootste en meeste bekende champagnemerk ter wereld. Een echte kunst om op deze schaal champagne te maken van een consistente kwaliteit. Keldermeester van Moët & Chandon is Benoît Gouez. In 2013 werd hij ‘Winemaker of the Year’.

Verken dit champagnemerk »


Barbara bij Veuve Clicquot in Reims

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot

De nummer 2 qua marktaandeel is Veuve Clicquot. Een pinot-noir stijl champagne die je van verre kunt herkennen aan de vrolijke zonnebloemgele huisstijl. De beste prijs-kwaliteitverhouding vind je in de vintages. En ook La Grande Dame, de prestige champagne, smaakt voortreffelijk.

Verken dit champagnemerk »

 


Heb je een vraag?

Neem gerust contact op.
We helpen je graag.

Door je aan te melden ga je akkoord met onze privacy policy. We zullen je nooit spammen. Je kunt je eenvoudig afmelden via de uitschrijflink onderaan elke e-mail.

Pin It on Pinterest

Share This