085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Champagne websites en blogs

Klik hier voor een overzicht van artikelen op deze blog »

Aan champagne kun je echt verslaafd raken en zo zijn er meer mensen die fanatiek schrijven over deze wijn. Hieronder vind je er een aantal:

ChampagneGuide

De website van Peter Liem is een uitgebreide gids met alle wijnen en wijnproducenten uit de Champagnestreek. Hij is een professionele wijncriticus en leeft in Champagne. Toegang tot deze website is niet gratis; het is een membershipsite. Voor ongeveer 70 euro per jaar krijg je toegang tot Peter’s proefnotities. In 2012 heeft Peter Liem de ‘International Wine Website of the Year‘ award voor wijnschrijvers gewonnen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door champagnehuis Louis Roederer. Naar de site »

My man in champagne

Deze website neemt je mee op ontdekkingsreis door de wereld van champagne, zodat je zelf je mening kunt vormen over deze gouden bubbels. Je vindt hier daarom juist géén proefnotities. Naar de site »

Richard Juhlin Champagne Club

Richard Juhlin is een Zweed met een enorme expertise op het gebied van champagne. Hij heeft al meer dan 8300 champagnes geproefd en beschreven en kan er velen blind herkennen. Naar de site »

Lokale websites over Champagne:

Comité Champagne

Het Comité Champagne (voluit Comité Interprofessional du Vin de Champagne oftewel CIVC) is een organisatie die de gezamenlijke belangen van wijnboeren in de champagnestreek (verkoop van druiven, soms ook zelf productie) en champagnehuizen (inkoop van druiven) behartigt. Naar de site »

La Route du Champagne et Fête!

Elk jaar wordt een mooie, maar vooral lekkere, champagneroute door de Côte des Bars georganiseerd. Echt iets voor champagneliefhebbers! Naar de site »

Informatieve websites over wijn:

Champagne is een wijn en er zijn ook goede informatieve wijnwebsites die de nodige aandacht besteden aan deze mousserende wijn. Hieronder vind je er een aantal.

Decanter

Decanter is naast een wijnwebsite ook een (fysiek) tijdschrift over wijn. Het wordt in meer dan 90 landen gelezen en is naar eigen zeggen het beste wijntijdschrift van de wereld. Je kunt een abonnement nemen, maar de website zelf is ook al erg informatief. Naar de site »

The Drinks Business

Deze website schrijft over de ontwikkelingen en trends in de drankenindustrie. De website leest als een online tijdschrift en trok in 2012 maar liefst 1,2 miljoen unieke bezoekers naar zich toe. Een goede website om in de gaten te houden als je meer wilt weten over wat je drinkt. Naar de site »

Pin It on Pinterest

Share This