Champagnecocktail met een donker randje

Black Velvet champagnecocktail met Guinness bierEen optimist wordt nooit aangenaam verrast. En als je ergens tegen op ziet, kan het alleen maar meevallen.

Dus… met dat in gedachten en in spanning uitkijkend naar de wedstrijd van vanavond (de halve finale van het WK waarin Nederland het tegen Argentinië moet opnemen) een champagnecocktail met een donker randje.

Wordt het feest, dan drink je de champagne puur.

Gaat het mis… pak dan die diepdonkere Guinness er maar bij voor een champagne met een rouwrandje.

Vind je het zonde van de champagne om er cocktails mee te mixen? Scroll dan even tot voorbij het recept voor de Black Velvet. Daar vind je een goedkoper alternatief.

Oorsprong van de Black Velvet

Hoewel Black Velvet al een vrij oud drankje is, is het nog steeds populair, vooral in Engeland. Het werd in 1861 bedacht in Brook’s Club in Londen. Door de dood van Prins Albert, de man van koningin Victoria van Engeland, was iedereen in rouw. Via pzc.nl

Recept voor de Black Velvet champagne-Guiness cocktail

Wat heb je nodig?

Zorg dat beide dranken goed gekoeld zijn.

Neem een champagneflute en vul die voor de helft met Guinness Extra Stout.

Vul het glas vervolgens voorzichtig af met champagne.

Zo! Nu we voorbereid zijn… kan het alleen maar meevallen. 😀

P.S. Het recept voor de champagneloze variant oftewel de “Poor men’s Black Velvet” is hetzelfde alleen vervang je dan de champagne door cider.

Meer recepten voor champagnecocktails

Boek champagnecocktailsFaux pas of niet… in dit boekje vind je maar liefst 60 lekkere champagnecocktails en gerechten op basis van champagne.

Bestel het boek “Champagnecocktails” »

Hapjes bij Champagne
Champagne bestellen
Over de auteur

Barbara Kremers is gastronomisch levensgenieter met een voorliefde voor champagne. Ze is eigenaresse van champagnespeciaalzaak 'Champagne Babes' waar je de beste champagnes kunt bestellen, voor jezelf, als cadeau of als relatiegeschenk. ChampagneBabes wordt door haar klanten gemiddeld met een 9++ gewaardeerd.