085.06.53.751 info@champagneblog.nl
Cyril Brun

Cyril Brun (fotocredit: Colin Hampden-White)

Eindelijk… de naam van de nieuwe keldermeester van Charles Heidsieck is bekend.

Het is Cyril Brun. Geboren in Aÿ in een familie van wijnboeren lag een carrière in de champagne voor de hand. Als kind bracht hij al veel tijd door in de wijngaarden. Daarna volgde een studie oenologie en bedrijfskunde aan de universiteit van Reims om zich vervolgens te voegen in het familiebedrijf. Hij hielp zijn vader in de kelders en zorgde voor de export. De afgelopen 15 jaar (sinds 2000) werkte Cyril bij het naburige champagnehuis Veuve Clicquot als wijnmaker en in het communicatieteam.

Cyril Brun treedt op 25 mei 2015 in dienst bij Charles Heidsieck

Cyril volgt hiermee Thierry Roset op, die op 5 oktober 2014 onverwachts is overleden. Hij zal samenwerken met Régis Camus, veelvoudig winnaar van de titel ‘Sparkling Winemaker of the Year‘ en Stephen Leroux, directeur van champagnehuis Charles Heidsieck.

“After the tragic death of Thierry Roset in October 2014, we  welcome Cyril as chef de caves. With his expertise and passion, Cyril will be committed to continue the exceptional work carried out by his predecessors.”

– Cécile Bonnefond, CEO van Champagne Charles Heidsieck

Over Charles Heidsieck

Er bestaan 3 champagnehuizen die ‘Heidsieck’ in hun naam hebben. Ze komen voort uit dezelfde onderneming, Heidsieck & Co, die in 1785 werd opgericht door Florens-Louis Heidsieck. Maar alhoewel de namen nog op elkaar lijken, kun je dat niet zeggen over de stijl.

In 1851 scheidde Charles zich af van de andere Heidsiecks. Alhoewel hij uit een rijke familie kwam koos hij ervoor om geen wijngaarden te kopen, maar het kapitaal te investeren in speciale kelders. Een goede keuze, want champagne rijpt vele jaren en de omstandigheden zijn daarbij van groot belang.

In tegenstelling tot Piper-Heidsieck is Charles Heidsieck veel meer een boutique champagne. Niet zozeer een feestchampagne, als wel een champagne met een rijper palet voor de connaisseurs onder ons. En dat met een hele fijne prijs-kwaliteit verhouding.

Probeer maar eens de non-vintage van Champagne Charlie. Deze heeft al vele harten veroverd.

Bronnen: Glass of Bubbly, The Drinks Business

Pin It on Pinterest

Share This