De vrouw achter champagne blog

Barbara met Bollinger La Grande Annee 2002

Zon en Bollinger’s La Grande Annee 2002

Op ChampagneBlog verzamel ik verhalen, quotes, tips en weetjes, nieuwsberichten en alles dat te maken heeft met champagne. Soms een kort bericht met een doorverwijzing naar de bron, dan weer een uitgebreider artikel van eigen hand.

Ik hou van champagne, van de geur, de smaak, het geluid en van alle associaties die deze mooie gouden drank oproept. Champagne kent een lange geschiedenis, vele verhalen en tradities en veel smaakvarianten. Met champagne kun je iedereen verrassen, maar wat misschien nog wel mooier is… met een verhaal bij de champagne genieten mensen nog meer! De toch al sprankelende drank gaat dan nog meer leven en tot de verbeelding spreken.

Mijn naam is Barbara Kremers, geboren in het bourgondische Noord-Brabant en via wat omzwervingen in het ook gezellige Utrecht belandt. Ik ben dit blog in de zomer van 2012 met veel plezier gestart en ik hoop dat het met net zoveel plezier wordt gelezen. Wil je meer lezen van mijn champagneartikelen? Kijk dan ook eens op het blog van Champagne Babes. Als je niet alleen wilt lezen over champagne, maar het ook wilt ervaren kun je daar gemakkelijk online champagne kopen. Het is mijn online champagnespeciaalzaak en je bent er in goede handen ;-).

Altijd champagne drinken is een mooi streven, maar er zijn natuurlijk ook nog meer geneugten in het leven. Champagne is en blijft wel mijn nummer 1 wijn, maar vergis je niet… deze wijn kent veel variatie en smaaknuances. Mijn nummer 2 zijn rieslings uit de Rheingau, van strakdroog tot zoet en zeer zoet, en van stil tot mousserend. Ik kan ook enorm genieten van een goede Brut Riesling Vintage Sekt!

Ik heb mijn wijnkennis zowel in theorie als praktijk verdiept en verbreedt via een aantal wijncursussen. Begonnen met de WijnOorkonde (SWEN-1) en daarna het Wijnbrevet van de Wijnacademie (SWEN-2 certificaat) behaald met een 9 (trots :-D) als eindcijfer. Ook ben ik in het bezit van het certificaat Sociale Hygiëne Horeca. In september 2013 ben ik gestart met de jaaropleiding ‘Werken met Wijn’. Dit is de hoogste opleiding bij het Wijninstituut en een tussenstap tussen het Wijnbrevet en de opleiding tot Vinoloog.

Barbara bij Perrier-Jouët in Epernay

Voor champagnehuis Perrier-Jouët

Wanneer je contact met mij persoonlijk wilt opnemen kan dat via het contactformulier op deze blog. Je kunt ook contact opnemen via social media via de icoontjes rechtsboven op dit blog. Heb je vragen over champagne, wil je dit kopen of laten bezorgen, dan verwijs ik je door naar ChampagneBabes.nl.

Voel je vrij om je reactie achter te laten op de blogartikelen. Dat kan via het comment-formulier. Misschien een beetje eng als je de eerste bent, maar anoniem mag ook;  je mailadres is veilig en wordt nergens gepubliceerd. Een blog hoeft geen eenrichtingsverkeer te zijn.

Als je automatisch een seintje wilt krijgen als er een nieuw champagneblog klaar staat kun je een abonnement nemen op de updates via het formulier rechtsonder.

En wil je naast inhoudelijke informatie ook champagne aanbiedingen ontvangen dan kan ik je een abonnement op Champalicious Magazine aanbevelen.

Geniet van het leven, van elkaar, van bruisende bubbels en van dit blog!

Sprankelende groet,

Barbara

Kathedraal van Reims

Voor de Kathedraal van Reims, de champagnehoofdstad

Een selectie uit mijn champagneblogs

Verslagen van bezoekjes aan de streek:

Educatief:

Champagnenieuws:

Aankondigingen nieuwe champagnes:

Top 10 lijstjes

En nog veel meer…