085.06.53.751 info@champagneblog.nl

De vrouw achter Champagne Blog

Op ChampagneBlog vind je verhalen, quotes, tips en weetjes, nieuwsberichten en alles dat te maken heeft met champagne. Soms een kort bericht met een doorverwijzing naar de bron, dan weer een uitgebreider artikel van eigen hand.

Mijn verhaal

Een voorliefde voor champagne

“Ik hou van champagne, van de geur, de smaak, het geluid en van alle associaties die deze mooie gouden drank oproept. Champagne kent een lange geschiedenis, vele verhalen en tradities en veel smaakvarianten. Met champagne kun je iedereen verrassen, maar wat misschien nog wel mooier is… met een verhaal bij de champagne genieten mensen nog meer! De toch al sprankelende drank gaat dan nog meer leven en tot de verbeelding spreken.”

Barbara

Mijn naam is Barbara Kremers, geboren in het bourgondische Noord-Brabant. Ik ben dit blog in de zomer van 2012 met veel plezier gestart en ik hoop dat het met net zoveel plezier wordt gelezen. Wil je meer lezen van mijn champagneartikelen? Kijk dan ook eens op het blog van Champagne Babes. Als je niet alleen wilt lezen over champagne, maar het ook wilt ervaren kun je daar gemakkelijk online champagne kopen. Het is mijn online champagnespeciaalzaak en je bent er in goede handen.

Meer champagne drinken en heerlijk eten is een mooi streven, maar er zijn natuurlijk ook nog meer geneugten in het leven. Lange boswandelingen maken is één van mijn hobbies. Lezen ook en dan vooral om ervan te leren. Het uitzoeken van de relatie tussen voeding en gezondheid is mijn andere professie.

Champagne is en blijft wel mijn nummer 1 wijn, maar vergis je niet… deze wijn kent veel variatie en smaaknuances. Mijn nummer 2 zijn rieslings uit de Rheingau, van strakdroog tot zoet en zeer zoet, en van stil tot mousserend. En ik kan ook enorm genieten van een mooie Pinot Noir.

Ik heb mijn wijnkennis zowel in theorie als praktijk verdiept en verbreedt via een aantal wijncursussen. Begonnen met de WijnOorkonde (SWEN-1) en daarna het Wijnbrevet van de Wijnacademie (SWEN-2 certificaat) behaald met een 9 (trots :-D) als eindcijfer. Ook ben ik in het bezit van het certificaat Sociale Hygiëne Horeca. In september 2013 ben ik gestart met de jaaropleiding ‘Werken met Wijn’. Dit is de hoogste opleiding bij het Wijninstituut en een tussenstap tussen het Wijnbrevet en de opleiding tot Vinoloog.

Geniet van het leven, van elkaar, van bruisende bubbels en van dit blog

Sprankelende groet,

Barbara

Mijn laatste 3 blogartikelen

Dom Perignon X Bjork Vintage 2006 Limited Edition

Vlak na de release van de Dom Pérignon 2006 vintage werd ook de nieuwe Limited Edition onthuld. Hiervoor werkt Dom Pérignon steeds samen met een bekend artiest en deze keer is dat Björk Guðmundsdóttir. De eigenzinnige zangeres uit het land van vulkanen en geisers...

read more

Gosset lanceert de 2006 Grand Millesime

De opvolger voor de grandioze Gosset Grand Millesime 2004 is de vintage champagne van oogstjaar 2006. Na 8 geduldige jaren rijping in de koele donkere kelders van Gosset zal deze spoedig het levenslicht zien. Update 11 april 2016: De Gosset 2006 vintage is nu te...

read more

Wordt het wat met de champagne uit oogstjaar 2015?

De oogst in Champagne is al een aantal weken aan de gang. En of het weer nu goed of slecht is... wijnboeren staan altijd voor een keuze. "If the weather is good the question is 'Do we start picking whilst the sun is shining or do we wait to see if the grapes ripen...

read more

Heb je een vraag?

Neem gerust contact op.
We helpen je graag.

Door je aan te melden ga je akkoord met onze privacy policy. We zullen je nooit spammen. Je kunt je eenvoudig afmelden via de uitschrijflink onderaan elke e-mail.

Pin It on Pinterest

Share This