085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Lancering van de Dom Pérignon vintage 2004

Dom Perignon 2004 lancering met lichtshowOp 14 mei 2013 werd de nieuwe vintage van Dom Pérignon, 2004, gelanceerd in de Abdij van Hautvillers in Frankrijk. Niet zomaar een plek, maar het ‘thuis’ van de beroemde monnik Dom Pierre Pérignon die daar vanaf 1668 keldermeester was en zich bijna 50 jaar lang bezig hield met het verfijnen en verbeteren van het wijnproductieproces.

Het evenement ging gepaard met een spectaculaire lichtshow met de naam ‘The Expanding Universe’.

The Expanding Universe van Leo Kuelbs

‘The Expanding Universe’ is de naam van een visuele projectie van Leo Kuelbs op de muren van de abdij. Via de lichttechniek ‘3D mapping’ werd de reis in tijd van het prestigelabel Dom Pérignon in beeld en geluid uitgebeeld.

Onderstaande video geeft een mooie impressie van het event:

Bij 3D mapping worden via Power LEDs grote gebouwen op briljante wijze uitgelicht zodat het tot in de verre verte zichtbaar is. Hierbij wordt rekening gehouden met de structuur van het gebouw en worden de lichtprojecties ‘gemapt’ op de gevels. Dit geeft een verbluffend 3D effect dat je echt eens gezien moet hebben. Dichter bij huis kun je hier elk jaar voor terecht bij het festival ‘Glow’ in lichtstad Eindhoven. De eerstvolgende keer van 9 t/m 16 november 2013.

Hieronder nog zo’n mooi staaltje lichttechniek “Divine Coalescence” van Leo Kuelbs en Glowing Bulbs met muziek van Nadja Michael.

Over Dom Pérignon champagne

Dom Perignon 2004Dom Pérignon is een van de oudste en meest gerenommeerde champagnes onder de vintages. De eerste Dom Pérignon, vintagejaar 1921, werd in 1936 op de markt gebracht door champagnehuis Moët & Chandon. Sindsdien kan deze legendarische champagne niet voldoen aan de vraag, al is de productie wel opgeschroefd. Elke vintage heeft zijn eigen karakter, afhankelijk van de specifieke condities in dat oogstjaar. In slechte jaren wordt de champagne niet geproduceerd. In goede jaren worden de allerbeste Pinot Noir en Chardonnay druiven geselecteerd en gebruikt voor de productie. Bij de 2004 is dat 53% Pinot Noir en 47% Chardonnay.

De 2004 vintage heeft de kenmerkende romigheid van de Dom Pérignon, mooie zuren (en dat draagt zeker bij aan zijn bewaarpotentieel) en heeft een lange afdronk. Qua smaakbeleving duidelijk onderscheidend van de 2003 vintage die nu op dronk is. De 2004 zou je, zodra je die kunt kopen, nog even moeten bewaren (onder de juiste condities). Variatie in de vintage is waar het om draait bij deze jaartalchampagnes; zo is er steeds weer wat te ontdekken.

Waar kun je de Dom Pérignon 2004 kopen?

Dom Pérignon is een prestige champagne die je niet bij elke slijterij tegenkomt. Je kunt hem wel online bestellen  en dan wordt ie in breukvrije verpakking, aangetekend en verzekerd door Champagne Babes naar je toe gezonden.

Pin It on Pinterest

Share This