085.06.53.751 info@champagneblog.nl

En ineens is ie er dan… de Dom Pérignon Rosé 2003. Niemand zag het aankomen en waar de nieuwe Dom Pérignon Blanc 2004 overal werd aangekondigd, kwam deze roze traktatie als een totale verrassing.

Extreem snel, zoals ook het jaar 2003 verliep in extremen. De druivenstokken, die het toch al zwaar hebben – want goede wijn komt van stokken die lijden en waarbij de druiven maar net rijp worden – kregen het extra te verduren dat jaar. Eerst een strenge winter, toen een felle voorjaarsvorst en daarna de heetste zomer in 53 jaar.

Dom Perignon Rose 2003


Je kunt de Dom Pérignon Rosé 2003 als één van de eerste in huis hebben, hem ontdekken en ervan genieten door hem nu te bestellen bij de online champagnespecialist Champagne Babes.

Wijnspijstip: Dom Perignon Rose 2003 in de keuken

9 Chefkoks lieten zich inspireren door de vele facetten van de Dom Pérignon rosé. Het resultaat: gewaagde theatrale collectie van gerechten die de verschillende facetten en paradoxen van de Dom Perignon Rosé Vintage 2003 onderstrepen. De DP Rosé 2003 is dan ook de vintage van alle superlatieven en extremen.

Bekijk de foto’s, lees wat de chefs vertellen over hun inspiratiebron en ga ook aan de slag in de keuken. Lees verder op champagnebabes.nl

Over Dom Pérignon en zijn prachtige levensdoel

Standbeeld Dom PerignonDom Pérignon is het prestige label van champagnehuis Moët & Chandon. Het is één van de oudste en bekendste champagnes en wordt altijd gemaakt met druiven uit één oogstjaar. Daarom vind je op deze champagne dan ook een jaartal, in dit geval 2003. De meeste champagnes zijn blends en daarom staat daar geen jaartal op. Alleen in de beste oogstjaren wordt een jaartalchampagne gemaakt, ook wel vintage champagne (op zijn Engels) of millésime (op zijn Frans) genoemd.

De champagne is vernoemd naar een benedictijner monnik die niet zoals velen denken de champagne heeft uitgevonden, maar die wel een hele belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de methodiek, de méthode champenoise. Eerst probeerde men niet zozeer bubbeltjes in de wijn te krijgen, maar was het juist een probleem dat er bubbeltjes ontstonden. Doordat het relatief koel is in de Champagnestreek stopte de gisting voordat alle suikers waren omgezet in alcohol en koolzuurgas. Werd het dan weer warmer, en zat de wijn inmiddels in de fles, dan kwam de gisting weer op gang en kon het koolzuurgas dat ontstond nergens naar toe. In die tijd waren de flessen niet zo dik als we ze nu kennen en dus sneuvelden er heel wat flessen. Dom Pérignon probeerde het fermentatieproces onder controle te krijgen, voerde verbeteringen door (o.a. het assembleren van verschillende wijnen) en maakte het tot zijn levensdoel om de beste wijn ter wereld te maken.

De Dom Pérignon Rosé 2002 was ongekend snel uitverkocht. In de UK zelfs binnen een dag. Wacht niet te lang met de vintage 2003 want zoals altijd geldt… elke vintage champagne is per definitie gelimiteerd.

Dom Perignon Rose 2003 in coffret Proefnotities Dom Pérignon Rosé 2003

Een diep roze kleur met lichte amber- en kopertoetsen.

De geur is rijk en complex. Initieert met rijp fruit, vijgen en aardbeien en naarmate de wijn ademt en groeit ontdek je hints van guave en vanille.

De smaak is geconcentreerd en de champagne kent een mooie structuur. Zijdezacht en kruidig met een mineralige afdronk.

Waar kun je de Dom Pérignon Rosé 2003 kopen?

Op het moment dat we dit schrijven wordt deze nieuwe vintage champagne online alleen nog aangeboden bij Champagne Babes. De 100% champagnespecialist. Nu bestellen is straks genieten »

Pin It on Pinterest

Share This