Welke hapjes bij champagne?

Champagne met frietChampagne is een erg veelzijdige wijn, maar veel mensen weten dat nog niet. De meeste mensen zien champagne als een feestwijn of hoogstens een wijn die geschonken wordt als aperitief. Maar binnen het champagnesegment zijn er zoveel stijlen. En elk van die stijlen kun je combineren met verschillende hapjes.

Je kunt zelfs champagne schenken bij alle gangen van een groots diner compleet met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Het komt er even op aan om de juiste ingredienten en bereidingswijze te kiezen voor de champagne.

Champagne is een wijn die eigenlijk altijd kan. Zoals Napoleon al zei: “I drink champagne when I win to celebrate, and I drink champagne when I lose to console myself”. Champagne kan bij het ontbijt, bij de lunch, bij de borrelsnack, bij het diner… ja, wanneer niet eigenlijk?

Welke hapjes bij champagne?

Om je te laten zien hoe veelzijdig champagne nu eigenlijk is als wijn, onvergelijkbaar met alle andere wijnen, hebben we een eBoek geschreven. Je krijgt het cadeau wanneer je je inschrijft voor het gratis eMagazine ‘Champalicious‘.

Hapjes bij Champagne
Champagne bestellen
Over de auteur

Barbara Kremers is gastronomisch levensgenieter met een voorliefde voor champagne. Ze is eigenaresse van champagnespeciaalzaak 'Champagne Babes' waar je de beste champagnes kunt bestellen, voor jezelf, als cadeau of als relatiegeschenk. ChampagneBabes wordt door haar klanten gemiddeld met een 9++ gewaardeerd.