085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Bij James Bond denken velen aan Martini “shaken, not stirred”, maar wist je dat deze geheim agent ook frequent een fles champagne ontkurkt? En dan vooral de prestige cuvees natuurlijk!

Als je de laatste 22 Bond films in ogenschouw neemt kun je 007 maar liefst 35 keer champagne zien drinken. Bollinger is het merk dat bekend staat als ‘Bond champagne’ en ook Dom Pérignon is een van de favorieten. Hij dronk deze prestige champagne zeven keer terwijl hij werd gefilmd.

Bekijk hieronder een video over de innige relatie tussen James Bond en het champagnemerk Bollinger:

Kortom, mister Bond heeft smaak! Champagnehuis Bollinger heeft naar aanleiding van de bioscoophit ‘Skyfall’ zelfs een speciale editie gemaakt van de La Grande Année 2002 vintage. De mooie champagne “002 voor 007” zit verborgen in een geschenkverpakking in de vorm van een geluidsdemper. Je kunt de fles alleen ontkurken als je eerst de cijfercode kraakt van deze geluidsdemper. Dat hebben ze heel leuk gedaan bij Bollinger.

James Bond

Overigens heeft 007 niet altijd Bollinger gedronken. Toen de held nog een papieren figuur was dronk hij Taittinger champagne net als geestelijk vader Ian Fleming. In de eerste Bondfilms drinkt James nog Taittinger, maar dat veranderde na een scene in ‘From Russia with Love’. Hierin dronk Tatiana Romanova een glas Taittinger dat vergiftigd bleek te zijn. En Taittinger was not amused.

Wil je zelf proeven wat het verschil is tussen Bollinger en Taittinger? Ze zitten beide in het Brut Champagne Trio dat je bij ChampagneBabes online kunt bestellen.

Ontdek champagnehuis Bollinger »

Pin It on Pinterest

Share This