085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Leopard Nectar Rose 6 liter
Moët & Chandon, het grootste en meest bekende champagnemerk ter wereld, heeft gisterenavond een nieuwe Limited Nectar Impérial Rosé gelanceerd. De naam ‘Leopard’ rolt als vanzelf over je lippen bij het aanschouwen van de fles. En wat een fles… maar liefst 6-liter weelderig zoete bubbels.

Slechts 60 exemplaren gemaakt

Het is een limited edition en er zijn er slechts 60 van geproduceerd. Hiervoor schakelde champagnehuis Moët & Chandon de beroemde Franse graveurs Arthus-Bertrand in.

22 Karaats goud

Elke fles is met de hand bedekt met een laag gouden blaadjes van 22-karaats goud die in negatief de adellijke rozetten van een luipaard vormen.

Een methusalem fles champagne komt overeen met 8 gewone flessen

Een Methusalem, en dat staat gelijk aan 8 reguliere flessen champagne, maar heeft natuurlijk zoveel meer prestige en impact.

Ter vergelijking:

8 flessen Moet & Chandon Nectar Imperial Rose champagne

In de fles zit dezelfde champagne. Een flamboyant roze champagne, weelderig zoet (40-45 gram suiker per liter) met de sensuele tonen van nootmuskaat, perzik en caramel. Een champagne die voortreffelijk combineert met foie gras of frisse fruitdesserts.

Hoe groot is een Methusalem champagnefles?

Bovenstaande vraag ontvingen we per e-mail en daarom hebben we dit artikel na publicatie nog eventjes uitgebreid. Op de foto hieronder zie je een rijtje Veuve Clicquot flessen met onder andere de 6 liter Methusalem. Hierop kun je goed vergelijken met de standaard champagnefles van 75 cl. Zoals je ziet valt het best mee. Er zijn grotere flessen, denk aan een Melchior van 18 liter of een Midas waar wel 30 liter in gaat. Niet elk champagnemerk maakt dergelijk grote flessen.

Methusalem 6 liter champagne

Een 6 liter fles til je in je eentje nog wel op, maar bij het uitschenken in champagneflutes heb je wel hulp nodig.

Wat zou jij kiezen?

Wat zou jij kiezen? Die bijzondere 6 liter “Leopard” fles en na het drinken van de champagne de fles als blijvend decorstuk in je huis houden of… dezelfde hoeveelheid (van dezelfde champagne) in 8 gewone flessen en dan wat geld overhouden voor…. nog meer lekkere dingen. 😉

Leopard Nectar Imperial Rose Luxury Limited Edition (6 liter)
De Moët & Chandon Nectar Impérial Rosé is online in Nederland te bestellen. Voor de bijzondere 6-liter Leopard, moet je echter heel wat meer moeite doen. Deze fles is  vanaf 1 december 2013 zeer beperkt leverbaar (er zijn er wereldwijd maar 60) en de prijs zal naar verwachting richting de 4000 euro gaan.

Pin It on Pinterest

Share This