085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Moet & Chandon Ice Imperial Rose champagneMoët & Chandon lanceerde een paar jaar terug de Ice Impérial champagne. Een innovatieve demi-sec champagne, gemaakt om – “on the rocks” – met ijsblokjes te drinken en waarbij je mocht experimenteren met toevoegingen zoals gember, munt, komkommer en allerhande bevroren fruit. En… de fles was (en is) hagelwit.

Daarna volgden andere merken door ook een hagelwitte fles op de markt te brengen met bijbehorende fruitige serveersuggesties. De champagneverkoop kreeg hiermee een extra boost in de zomer. In dezelfde lijn treffen we ook de Veuve Clicquot Rich. Nog zoeter – als knipoog naar vervlogen tijden waarin champagne echt zoet was – maar in een prachtige zilveren fles.

En weer is daar Moët & Chandon met een nieuwe creatie…

Moet Ice Rose on the rocks

De Moët & Chandon Ice Impérial Rosé zomerchampagne!

Ice Imperial Rose champagne van Moet & ChandonVerfrissend, energiek en ijskoud geserveerd. Moët Ice Impérial Rosé breekt op stijlvolle wijze met alle traditionele champagne ‘regels’. Enkel Moët & Chandon is in staat de nieuw(st)e manier van rosé drinken op de kaart te zetten, met dank aan 275 jaar ongekende expertise.

“Het vooruitstrevende karakter van Moët & Chandon is legendarisch. Moët Ice Impérial is de allereerste rosé champagne ooit die speciaal is ontwikkeld om ‘on ice’ geserveerd en genoten te worden. We zijn de voorlopers in het innoveren van de rosé experience,” zegt Stéphane Baschiera, directeur en CEO van Moët & Chandon.

Moët Ice Impérial Rosé heeft een schitterende roze kleur met oplichtende gouden reflecties. Haar levendige, fruitige bouquet opent met aromatische rode bessen en kersen (Morello kersen, lingonbessen, cranberry), met de nuances van sappige zomervruchten (vijg, nectarine) en een smaakvolle noot van grenadine. Haar betoverende palet combineert zoetheid met uitgesproken smaken. De zoete smaak dankt de champagne aan de bessen welke langzaamaan naar de achtergrond verdwijnen, zodat de rosé een harmonieuze balans tussen fris- en fruitigheid bereikt en verfrissend kan eindigen met een verrukkelijke bitterzoete noot van roze grapefruit.

Ice Impérial Rosé is ontworpen door keldermeester Benoît Gouez om samen met een paar ijsblokjes in het glas genoten te worden. Ze horen er dus echt in! Het maakt deze champagne tot een extra verfrissende champagne, geschikt voor beachclubs, party’s en andere warme zomerse gelegenheden.

“Moët Ice Impérial Rosé is een innovatief nieuw voorbeeld van Moët & Chandon’s ‘on ice’ savoir-faire, en geeft een intens fruitige en rijke mondbeleving met een ongekend frisse finish”

— Benoît Gouez

Je drinkt deze champagne niet in smalle hoge flûtes (eigenlijk zijn die sowieso ‘not done’ voor optimaal genietplezier 😉 ), maar in brede glazen. Zo heb je voldoende ruimte om naast een drietal ijsblokjes ook nog iets toe te voegen als limoen, grapefruit of blauwe bessen.

De  Ice Impérial Rosé champagne zal slechts zeer beperkt verkrijgbaar zijn. Je zult hem als eerste zien, en kunnen proeven, bij hotspots als Harbour Club, Bloomingdale en Breakers.

Update 7 juni 2016: Vanaf nu zeer beperkt te bestellen bij ChampagneBabes zolang de voorraad strekt.

Moet Ice Imperial met vruchtjes

Zijn blanke broertje kun je wel volop zelf in huis halen om heerlijk thuis van te genieten, mee te nemen naar een feestje of feestelijk in te pakken als cadeau.

Bestel Moët & Chandon Ice Impérial »

Meer lezen over Moet & Chandon »

Pin It on Pinterest

Share This