085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Afbreekbare verpakking voor champagne van Veuve Clicquot“Naturally Clicquot” is de naam van een project van champagnehuis Veuve Clicquot. Het past in de trend van een groeiend eco-bewustzijn en respect voor onze planeet om verpakkingen afbreekbaar te maken.

Trendy ecodesign

Het eerste product uit het “Naturally Clicquot” project is een nieuwe en bijzondere verpakking voor de Veuve Clicquot champagne. Bijzonder om 3 redenen:

  1. Het is de eerste 100% biologisch afbreekbare champagneverpakking.
  2. De verpakking is isothermisch en houd de champagne tot wel 2 uur koel (op voorwaarde dat ie er koel ingaat natuurlijk).
  3. Het is een design object en de ontwerper is de Fransman Cédric Ragot. Een ingetogen ontwerp dat de contouren van de fles volgt op een groot handvat na; praktisch om de gekoelde fles mee het picknickveld of het strand op te nemen. De kleur is eveneens onopvallend en ingetogen op natuurlijk het typische Veuve Clicquot gele etiket na. Cédric Ragot ontwierp eerder in 2011 een bijzondere ‘thermosfles‘ voor de Veuve Clicquot champagne.

Natuurlijke champagneverpakking van Veuve Clicquot

Veuve Clicquot verkleint haar carbon footprint met aardappelen

Het meest in het oog springend van deze champagneverpakking is wel dat deze eco-vriendelijk is. Gemaakt van het zetmeel uit aardappelen dat samen met papier omgezet kan worden in 100% bio-gebaseerd materiaal. Het is zowel sterk als licht met 0% impact op het milieu. Deze verpakking is namelijk volledig en snel afbreekbaar en recyclebaar. En zo reduceert champagnehuis Veuve Clicquot haar ‘carbon footprint’.

Andere geschenkverpakkingen van Veuve Clicquot »

Pin It on Pinterest

Share This