Niek Beute is Nederlands Champagne Ambassadeur 2014

Drie Nederlandse kandidaten gingen met elkaar de Nationale finale in: Niek Beute, Annick Schreuder en Hinke de Jong. Op basis van een presentatie over de bijzondere karakteristieken van de champagnestreek heeft de jury afgelopen woensdag de winnaar aangewezen.

Nederlandse finalisten champagne ambassadeurs 2013

Van links naar rechts: Annick Schreuder, Niek Beute en Hinke de Jong

Niek Beute neemt het stokje over van Jaap Teeling en mag zich Nederlands Champagne Ambassadeur 2014 noemen. Hij zal ons land vertegenwoordigen tijdens de Europese finale die in de week van 21-26 oktober 2013 wordt gehouden. Daar gaat hij de strijd aan met 8 andere nationale finalisten. Gefeliciteerd Niek en heel veel succes volgende maand! 😀

Op de website ‘Concours Européen Des Ambassadeurs du Champagne‘ is op dit moment nog niets bekend gemaakt, maar op Twitter buitelen de felicitaties al over elkaar heen.

 

 

 

Wie is Niek Beute?

Niek Beute (1981) was tot voor kort maître d’hôtel/sommelier bij Vermeer in Amsterdam waar hij acht jaar heeft gewerkt. Daarvoor was hij sommelier bij het Parijse drie sterrenrestaurant Guy Savoy.

“Mijn interesse in wijn is werd gewekt toen ik een jaar of 18 was en de wereld van de gastronomie begon te ontdekken. De vonk sloeg daadwerkelijk over in de Bourgogne, waar ik een jaar heb doorgebracht.” – Niek Beute (winecast.com).

Niek heeft een brede wijnkennis en houdt van verschillende wijnstijlen, waaronder sherry en madeira. Een goede madeira kan hem echt ontroeren.

Gedreven door zijn passie voor wijn gaat Niek zich nu richten op zijn startende bedrijf met de toepasselijke naam VinoNiek.

  • Update 27 september 2013: Niek Beute wordt sommelier bij restaurant Merkelbach in Amsterdam.
  • Update 26 oktober: Niek heeft ook de Europese finale gewonnen en mag zich nu ‘Winner of the Champagne Ambassador’s Competition 2013’ noemen.
Hapjes bij Champagne
Champagne bestellen
Over de auteur

Barbara Kremers is gastronomisch levensgenieter met een voorliefde voor champagne. Ze is eigenaresse van champagnespeciaalzaak 'Champagne Babes' waar je de beste champagnes kunt bestellen, voor jezelf, als cadeau of als relatiegeschenk. ChampagneBabes wordt door haar klanten gemiddeld met een 9++ gewaardeerd.