Gratis online champagnecursus (tip)

Champagnecursus appAltijd al eens willen weten wat champagne nu zo bijzonder maakt? Wat het verhaal is achter de geuren en kleuren die het gevolg zijn van de jarenlange rijping?

Nog voor 31 december heb je je kennis op peil en kun je als een echte champagneconnaisseur betere keuzes maken en erover vertellen.

Champagne Campus

Je kunt terecht bij de Champagne Campus; een online champagnecursus van het officiële champagnebureau: Comité Champagne.

3 niveaus

Wanneer je op de site terecht komt begin je direct met een viertal vragen. Aan de hand van je antwoorden (goed of fout) krijg je een “studieadvies” op maat. Er zijn 3 niveaus:

  1. Novices (nieuwsgierigen)
  2. Enthousiasts (liefhebbers)
  3. Lovers (gepassioneerden)

Volg deze online champagnecursus via de website. Je kunt ook de app downloaden; daar vind je 150 vragen over champagne en de Champagnestreek om je kennis te testen. De cursus is beschikbaar in Frans, Engels en Chinees.

Meer weten is meer genieten 😉

Hapjes bij Champagne
Champagne bestellen
Over de auteur

Barbara Kremers is gastronomisch levensgenieter met een voorliefde voor champagne. Ze is eigenaresse van champagnespeciaalzaak 'Champagne Babes' waar je de beste champagnes kunt bestellen, voor jezelf, als cadeau of als relatiegeschenk. ChampagneBabes wordt door haar klanten gemiddeld met een 9++ gewaardeerd.