Oogstdata Champagne 2017 bekend!

De handmatige druivenpluk in de Champagnestreek is begonnen. Er is geen vaste startdatum voor de oogst, want dit verschilt per gemeente en dan soms ook nog per type druif.

De eerste datum is 26 augustus 2017 in Montgueux in de Aube voor Chardonnay, Pinot Noir en Meunier druiven. In Epernay verschil het per druif. Vanaf 2 september worden de Chardonnay en Meunier druiven geplukt; de Pinot Noir volgt 2 dagen later op 4 september 2017. In Germaine starten ze pas op 12 september 2017 met het plukken.

plukdata champagne oogst 2017

Natuurlijk bestaat er een handig overzicht waarin je per gemeente en per druivensoort kunt zien wanneer de oogst in Champagne begint. Dit wordt jaarlijks bekend gemaakt door Champagne.fr en je kunt deze tabel hier downloaden.

Hapjes bij Champagne
Champagne bestellen
Over de auteur

Barbara Kremers is gastronomisch levensgenieter met een voorliefde voor champagne. Ze is eigenaresse van champagnespeciaalzaak 'Champagne Babes' waar je de beste champagnes kunt bestellen, voor jezelf, als cadeau of als relatiegeschenk. ChampagneBabes wordt door haar klanten gemiddeld met een 9++ gewaardeerd.