085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Piper Heidsieck Lippestift cadeauverpakking champagnePiper-Heidsieck is een merk dat graag uitstapjes maakt om de beleving van champagne te benadrukken. En het laatste uitstapje is een champagne in een megagrote lipstickverpakking (megagroot voor een lipstick dan).

Update 30 november 2017: De champagne is gearriveerd bij ChampagneBabes en direct uit voorraad leverbaar. Maar let op… het is een Limited Edition en op=op.

Oh la la Lipstick is de nieuwste geschenkeditie van Piper-Heidsieck

Piper-Heidsieck Lipstick is een verleidelijke geschenkeditie, waarbij de champagne in een lippenstiftvormige cadeauverpakking zit. De lipstick doet tevens dienst als koeler.

Het gaat hier om een non-vintage brut champagne die altijd een felrood etiket draagt. In deze limited edition styling komt dat nog eens extra tot zijn recht.

Piper-Heidsieck Cuvee Brut is een smaakvolle blend van 50-55% Pinot Noir, 30-35% Pinot Meunier, 15-20% Chardonnay en 10-20% reservewijnen; samengesteld uit wel 100 crus. De dosage is 10 gram per liter.

Vers fruit domineert in de neus (appel, peer en hints van citrus). Qua mondgevoel is dit een mooie ronde champagne die goed in balans is. Het is extra genieten met accenten van verse amandelen en hazelnoten. Gewoon lekker van genieten dus want nu is hij op dronk. Maar de verpakking bewaar je natuurlijk als aandenken.

Extra lekker in combinatie met frietjes (echt waar 🙂 ), pittige maaltijden en kaasplankjes.

Hoe Piper-Heidsieck bekend raakte in Amerika

Toen in 1953 aan Marilyn Monroe werd gevraagd wat ze in bed draagt, was daarop haar antwoord: “Five drops of Chanel No. 5, but I start each day with a glass of Piper-Heidsieck because it warms my body”.

Eerdere limited geschenkedities van Piper-Heidsieck

Onderstaande champagnes zijn inmiddels niet meer te koop. Het zijn eenmalige uitgaven van de non-vintage champagne (dus zonder jaartal). Dat is een champagne die je idealiter binnen 1,5 jaar wel moet drinken. Geen bewaarchampagne dus. Wees dus gewaarschuwd voor oude edities van geschenkverpakkingen en dat geldt voor elk merk.

Piper-Heidsieck X Jean-Paul Gaultier

In 1999 ontwierp Jean Paul Gaultier, bekend van modehuis Hermès, al een glamoureuze Piper-Heidsieck champagnefles in een rood korset. En ook deze fles heeft een ondeugend randje gekregen. Het is een Franse Cancan fles van zwart latex in netkousen.

De matzwarte latex fles met de naam “Jean Paul Gaultier” er op is spannend verpakt in een zwarte netkous. Twee decoratieve elementen, een rood masker en een zwart strikje, maken de burlesque uitstraling compleet.

Jean-Paul Gaultier: “Deze keer heb ik gaas en latex gebruikt, twee materialen die regelmatig terugkomen in mijn werk en die mij steeds inspireren. Huid gehuld in zwart gaas. Dat is de verleidelijke kant van Parijse vrouwen, dat is het Parijs van kwajongens, het Parijs van de cancan … Het rode masker op de fles voegt mysterie en passie toe en leidt ons binnen in een wereld van champagne.”

Piper Heidsieck Jean Paul Gaultier champagne

Piper-Heidsieck Kroko-Skin Bodyguard Brut

De vuurrode fles toont waarheidsgetrouw het patroon van een krokodillenhuid. Hiervoor werd 12 dagen en 12 nachten lang de huid van een echte Nijlkrokodil gescand. Via laser technologie werd het patroon afgedrukt in een stalen mal die verervolgens werd gebruikt om het patroon over te brengen op gesmolten latex. Het resultaat is een extravagante coating die behalve decoratief ook functioneel is: de champagne blijft er extra lang koel in.

Piper Heidsieck Croco Skin Brut Bodyguard Champagne

Piper-Heidsieck Kroko-Skin Bodyguard Rose

De roze extravagante fles is voorzien van waarheidsgetrouwe imitatiekrokodillenhuid, voor zover er roze krokodillen bestaan. Een wonderlijke combinatie van woestheid met luxe in een opvallend kleurtje met een zachte, maar stevige, sensuele touch.

Piper Heidsieck Kroko Skin Rose champagne

Christian Louboutin glazen

Deze bijzondere champagneglazen, gemaakt van acryl, met killerheels is ontstaan uit een creatieve samenwerking tussen de Franse schoenontwerper Christian Louboutin, bekend van de rode zolen, en champagnehuis Piper-Heidsieck. Het is een echt collector’s item.

Piper-Heidsieck is de officiële champagnesponsor van het Festival de Cannes sinds 1982.

Met het ontwerp van dit bijzondere glas grepen zij terug naar een traditie uit de 18e eeuw. Toen werd het drinken van champagne uit de schoen van een vrouw gezien als de ultieme verwennerij. Mannen dronken uit het muiltje van hun vrouw (of minnares) op hun eigen gezondheid. Champagne genieten uit deze modeschoen is dus een knipoog naar deze eeuwenoude traditie.

Louboutin champagneglazen van Piper-Heidsieck

Je vraagt je misschien af: “Hoe drink je champagne uit zo’n pump?”. Dat gaat als volgt: Schenk de champagne in de neus van de pump en pak het glas vast bij de stilettohak. Zet de hiel aan je mond en laat de champagne rustig aan over het voetbed naar je mond lopen.

Toen we deze nog verkochten in onze champagneshop kregen we deze reactie van een dame: “Het valt nog niet mee, maar ik ben van plan om hier heeeeeeel goed in te worden!”. 🙂

Keldermeester Regis Camus ‘Champagne Winemaker of the Year’

Laat je niet trouwens teveel afleiden door de frivoliteiten wat de verpakking betreft; hoe leuk ze ook zijn. Want wat je binnenin aantreft is een non-vintage champagne die er mag zijn. Keldermeester Regis Camus won niet voor niets meerdere malen de ‘Champagne Winemaker of the Year’ Award.

Piper-Heidsieck Lipstick Champagne bestellen?

Piper Heidsieck Lipstick cadeauHet gaat wederom om een Limited Edition die voor jaareinde 2017 op de markt komt. Wacht dus niet met bestellen want dan kun je zomaar misgrijpen. We hebben er al heel wat van verkocht.

Klik hier om Piper Heidsieck Lipstick champagne te bestellen »

Pin It on Pinterest

Share This