085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Regis Camus is Sparkling Winemaker of the Year 2013Régis Camus is Sparkling Winemaker of the Year 2013

Elk jaar wordt tijdens de ‘The International Wine Challenge’ de prestigieuze award ‘Sparkling Winemaker of the Year’ uitgereikt. Wie wint wordt bepaalt door een omvattende blindproeverij waarbij meer dan 10.000 wijnen blind geproefd worden door een 400-koppige vakjury.

Hieronder een video met de winnaar van vorig jaar… Régis Camus:

“Ik probeer mijn persoonlijkheid in de fles te krijgen, maar uiteindelijk is het de vintage die spreekt en sprankelt”.

En niet alleen vorig jaar won Régis Camus de titel. De eerste keer dat hij hem pakte was in 2004 om in de periode 2007 t/m 2013 elk jaar weer opnieuw uitgeroepen te worden tot ‘Sparkling Winemaker of the Year’. Dat is maar liefst 8 keer!

Wie is Régis Camus?

Régis Camus werkt sinds 1994 bij champagnehuis Piper-Heidsieck waar al sinds 1785 champagne wordt gemaakt. Eerst als ‘tovenaarsleerling’ en sinds 2002 als keldermeester. Hij handhaafde de hoge normen van zijn voorganger, Daniel Thibault, en voegde daar zijn eigen triomfen aan toe. Een deel van de wijnen die recent op de markt zijn verschenen hebben ze nog samen gemaakt, waaronder de Piper-Heidsieck Rare Millésime 1998.

“Het eerste glas champagne van de dag is altijd het lekkerst. Het probleem is alleen dat ik dit meerdere keren per dag moet zeggen”. – Régis Camus

Over champagnehuis Piper-Heidsieck

Een paar leuke weetjes over dit champagnemerk:

  • Het werd in 1785 opgericht door Florens Louis Heidsieck.
  • Ze werden al snel officiële hofleverancier van 14 koninklijke en keizerlijke hoven.
  • Het is de nummer 2 champagne in Nederland.
  • Marilyn Monroe ging elke avond naar bed met een paar druppeltjes Chanel No.5 op haar pols en werd wakker met een glas Piper-Heidsieck in haar hand (so the story goes…).
  • De millésime champagne Rare 2002 won al diverse prijzen, waaronder die van ‘Champagne van het jaar 2013’ tijdens het Nederlandse Wine & Food Festival (categorie ‘champagnes boven de 75 euro).

Piper-Heidsieck champagnePiper-Heidsieck Brut NV kopen (mits in het assortiment aanwezig) doe je veilig en gemakkelijk online en de prijs varieert van een paar tientjes tot 465 euro.

Pin It on Pinterest

Share This