Taittinger is de officiele FIFA champagne in 2014

Het champagnemerk Taittinger is nu de nieuwe officiële champagne tijdens de aankomende FIFA World Cup. Deze wordt van 12 juni tot 13 juli 2014 in Brazilië gehouden.

Overeenkomst FIFA en Taittinger

Jerome Valcke (FIFA) schudt handen met Pierre-Emmanuel Taittinger (rechts)

 Op 27 juni kondigde het familiebedrijf aan dat ze een grote sponsordeal hebben gesloten met voetbalorganisatie FIFA. Het contract loopt door tot eind 2015. Het bedrag… onbekend! 😉

Taittinger is vanaf nu ook de officiële champagne bij de FIFA Confederations “opwarm” Cup nu ook in Brazilië wordt gespeeld. De komende maanden zal Champagne Taittinger met de hulp van 150 distributeurs wereldwijd haar betrokkenheid bij de FIFA World Cup duidelijk maken.

Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de FIFA een champagnemerk als officiële champagne aanwijst. Tijdens de twee grote evenementen in de FIFA-agenda zul je nu alleen Taittinger champagne aantreffen in de VIP en VVIP gebieden. Taittinger was al geen onbekende met voetbal. Het huis verbond zich aan de voetbalclub in de champagnehoofdstad Reims en bouwde aan partnerships met diverse Europese clubs.

Op de website van FIFA is nu nog niets te lezen over dit nieuws. Dit zal te maken hebben met de heftige lokale protesten in Brazilie. Met zoveel ongelijkheid en grote verschillen in besteedbaar inkomen (10 miljoen mensen leven in extreme armoede en hebben niet eens toegang tot vers drinkwater laat staan champagne) is het vele geld dat in voetbalstadiums wordt gestopt voor sommigen niet te verkroppen. Als er dan ook nog pontificaal over champagne wordt gepraat kan dat net de laatste goudgele druppel zijn. Taittinger champagne is in Brazilië wel populair bij de nieuwe rijken (de novo rico) die zich deze luxe gemakkelijk kunnen veroorloven.

Ontdek Champagne Taittinger

Taittinger champagne kopenTaittinger werd in 1934 opgericht door Pierre Taittinger in Reims. Het champagnehuis is nog steeds een familiebedrijf en wordt nu bestuurd door Claude Taittinger. Het is het 6e grootste champagnehuis ter wereld (gebaseerd op verkoopvolumes in 2012).

De meest verkochte champagne van dit huis is de Brut Réserve die wordt gekenmerkt door een relatief hoog aandeel chardonnay in de blend. Het is een elegante frisse champagne. Een andere populaire champagne is de Prestige Rosé die zijn fruitigheid en mooie kleur krijgt door toevoeging van 15% pinot noir wijn.

Bestellen doe je gemakkelijk online »

 

Hapjes bij Champagne
Champagne bestellen
Over de auteur

Barbara Kremers is gastronomisch levensgenieter met een voorliefde voor champagne. Ze is eigenaresse van champagnespeciaalzaak 'Champagne Babes' waar je de beste champagnes kunt bestellen, voor jezelf, als cadeau of als relatiegeschenk. ChampagneBabes wordt door haar klanten gemiddeld met een 9++ gewaardeerd.