085.06.53.751 info@champagneblog.nl

De flute tree is een ontwerp van de Nederlandse ontwerper Tord Boontje en hij deed dat in opdracht van champagnehuis Perrier-Jouët. Vorige week werd in de Saatchi Gallerie in Sloan Square de zwierige flute tree (fluteboom) gepresenteerd.

De flute tree is voorzien van de karakteristieke witte anemonen van Emile Gallé en houdt de glazen zwevend in de lucht alsof het de vruchten van de boom zijn. Deze staat solide op een bord met daarbij een transparante champagnekoeler. Perfect voor de prestige champagne Belle Epoque.

Flute tree Perrier-Jouet door Tord Boontje

In eerste instantie zijn er slechts 100 stuks geproduceerd, maar dat kunnen er meer worden als dit kunstwerk populair blijkt.

Ik bezocht de wijngaarden van Perrier-Jouët in Épernay en heb daar mijn inspiratie voor het ontwerp vandaan gehaald. Het zat hem in de manier waarop de wijnstokken met de elementen meebewogen: aarde, lucht, vuur (in de vorm van de zon) en water.

Wie is Tord Boontje?

Tord Boontje werd in 1968 in Nederland geboren. Hij studeerde industrieel ontwerp aan de Design Academy in Eindhoven van 1986 tot 1991. Daarna vervolgde hij zijn studie aan het Royal College of Art in Londen tot 1994. In 1996 richtte hij in Londen zijn eigen ontwerpstudio op.

Tord laat zich wel vaker inspireren door de natuur. Hij houdt ervan in de bossen te lopen en de interactie tussen licht en natuur te observeren. De relatie tussen natuur en technologie fascineert hem. Modernisme hoeft wat hem betreft zeker niet gelijk te staan aan minimalisme.

Kunst & Art Nouveau champagnehuis Perrier-Jouët

In navolging van de lancering van de flute tree looft Perrier-Jouët een prijs uit van £ 10.000 voor het grootste talent in de hedendaagse kunst in het Verenigd Koninkrijk. Kunst is een belangrijke pijler in de marketingstrategie van dit champagnehuis.

Perrier Jouet geschenksetOok al zo’n lieflijk ontwerp is deze limited edition Perrier-Jouët geschenkset bestaande uit de Belle Epoque vintage 2004 en twee champagneflutes die wel lijken toebehoren aan het elfenvolk uit Lord of the Rings. De onderkant van de witte voet is ook hier weer de karakteristieke witte anemoon. Deze set werd uitgebracht ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van het huis.

Pin It on Pinterest

Share This