085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Prix Veuve Clicquot 2015Ze was jong, het woord ’emancipatie’ was nog niet uitgevonden, verloor haar man en stond plotsklaps aan de leiding van een champagnehuis. Dat “overkwam” Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin en ze wist het champagnehuis Clicquot tot grote bloei te brengen. Zozeer dat het woord ‘Veuve’ werd toegevoegd; het Franse woord voor weduwe.

Haar zakelijke kwaliteiten worden elk jaar herdacht via de uitreiking van de prestigieuze Prix Veuve Clicquot, beter bekend als de ‘Zakenvrouw van het jaar’ award. Neem je een slokje Veuve Clicquot champagne, dan neem je een slokje visie, creativiteit, innovatie en doorzettingsvermogen. Het is maar dat je het weet.

Danny Hollestelle - zakenvrouw van het jaar 2015 - Prix Veuve Clicquot

De winnares van de Prix Veuve Clicquot 2015 is Danny Hollestelle, directeur/eigenaar van Koninklijke Hollestelle in Goes. Het is een technisch familiebedrijf dat eind 19e eeuw is begonnen als hoefsmederij. Danny is van de 6e generatie en de eerste vrouw die nu de leiding heeft.

Afgelopen maandag nam zij in Noordwijk de award in ontvangst:

Uitreiking van de Prix Veuve Clicquot in 2015

Over de Prix Veuve Clicquot

De Prix Veuve Clicquot wordt elk jaar georganiseerd in 18 landen en sinds 1981 ook in Nederland. De prijs dient ter stimulatie van vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk management. In 2014 ging de Prix Veuve Clicquot naar Ria Joosten en in 2013 naar

Van Nicole Barbe Ponsardin tot La Grande Dame

Portret Veuve ClicquotNicole Barbe Ponsardin, geboren in 1777, werd al jong weduwe (‘veuve’ in het Frans). Op haar 28e jaar staat zij er plotsklaps alleen voor als haar echtgenoot Francois Clicquot komt te overlijden. Ze heeft dan de zorgen voor haar dochter en voor de champagne business die zij overneemt; bijzonder ongebruikelijk in die tijd (het is dan 1805).

In 1810 hernoemt ze het champagnehuis van ‘Clicquot’ naar ‘Veuve Clicquot Ponsardin (VCP)’.

La Grande Dame vintage champagneAls haar verdiensten gelden onder meer:

  • Het ontwikkelen van de pupitre. Dit is een rek waarin champagneflessen zodanig worden geplaatst dat de dode gistcellen naar de hals van de fles worden gewerkt (remuage) zodat ze verwijderd kunnen worden.
  • Het opzetten van een bloeiende exportmarkt waarbij veel champagne aan Rusland werd verkocht.
  • De productie van de eerste rosé champagne.

Het leverde haar in champagnehoofdstad Reims al snel de bijnaam ‘La Grande Dame de la Champagne’ op. De prestige champagne van champagnehuis Veuve Clicquot draagt deze naam en is verkrijgbaar als brut en brut rosé; natuurlijk bij Champagne Babes.

Pin It on Pinterest

Share This