085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Logo Beau Joie champagneBeau Joie (“Beautiful Joy”) is een ridderlijke champagne geïnspireerd door de tijden van ridders, koningen en koninginnen.

Het is zeker een opvallende champagne — vooral door zijn koperen harnas — en hij wordt geproduceerd door champagnehuis Bertrand-Senecourt in Épernay.

“There once was a place of such fine taste.

People longed to knights embrace.

Joy and beauty ruled this land.

An amazing chance to live so grand.”

BeauJoieChampagne.com

 

Nieuwsbericht: Op 9 november 2018 maakte de eigenaar van Beau Joie champagne bekend dat Tiësto is toegetreden als Global Creative Director van dit luxe champagnemerk. 

The land of Beau

Op de foto hieronder zie je de Beau Joie Brut Special Cuvée champagne. Dit is een blanke non-vintage brut, dus een assemblage van verschillende oogstjaren. Doos Beau Joie champagne (brut) Wat deze champagne onderscheidt van vele anderen:

  • Dit is niet zomaar een brut, maar een extra brut champagne of beter gezegd een Brut Nature. Een brut champagne mag tot 12 gram suiker per liter bevatten, maar deze Beau Joie wordt geproduceerd als zero dosage champagne; wat betekent dat er geen suikers aan worden toegevoegd. Heel zuiver dus.
  • In tegenstelling tot de meeste non-vintage champagnes kent deze champagne geen Meunier in de assemblage. De samenstelling is zoals die van de meeste vintages: Pinot Noir (60%) en Chardonnay (40%).
  • Een non-vintage champagne moet minimaal 15 maanden rijpen (1,5 jaar) op zijn gisten, maar de Beau Joie brut rijpt 4 jaar op zijn gisten en spendeert in totaal zo’n jaar of 6 in de koele donkere kelders voordat hij op de markt komt.

Tonight is the Knight

Beau Joie ridderHet meest opvallende detail aan deze champagne is wel zijn uiterlijk. In champagneland is design nu eenmaal een zeer belangrijk onderscheidend criterium en dat hebben ze bij dit merk goed aangepakt. Je kunt er namelijk niet omheen! De harnassen van de ridders die ooit het Franse koninkrijk verdedigden was de inspiratiebron voor dit design. Het materiaal is 100% koper (gerecycled materiaal). Onder de bodem van de (zware) fles vind je een zwarte kunststof vorm met een zacht rubberen ‘kommetje’ dat plaats biedt aan je duim bij het uitschenken.


Beau Joie Brut champagne kun je in Nederland online bestellen bij een champagnespeciaalzaak zoals Champagne Babes en Exclusive Drinks.


The Champagne Dame, uit Australië, vertelt je hieronder meer over deze relatief nieuwe champagne: Verder maakt Bertrand Senecourt ook een Beau Joie Rosé champagne. Dit is een blend van 50% Pinot Noir en 50% Chardonnay met de kleur van delicate rozenblaadjes (dankzij stille Pinot Noir wijn). Fris en fruitig en eveneens gehuld in een harnas van 100% koper. Het koperen harnas van de rosé verschilt van de brut, zoals je hieronder kunt zien: Beau Joie champagne - Brut versus Rose Overigens is het niet alleen maar een gimmick dat harnas. Het metaal houdt een reeds gekoelde fles champagne langer op temperatuur. En de rubberen uitsparing in de bodem zorgt ervoor dat je comfortabel schenkt. Een leuk detail. Beau Joie Brut champagne bestellen doe je sinds vandaag bij Champagne Babes »

Pin It on Pinterest

Share This