085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Champagne Dom Perignon

Dom Perignon in EpernayDe eerste Dom Pérignon kwam in 1936 op de markt. Het was de druivenoogst van 1921. Sindsdien werd het merk enorm geliefd en er gaat een enorme status van uit. Dom Pérignon is een van de oudste, bekendste en meest chique champagnes die er maar zijn.

Dom Perignon champagne bestellen »

Over Dom Pérignon

Dom Pérignon was en is de prestige cuvée van het champagnehuis Moët & Chandon, maar omdat de champagnes zo verschillend van stijl zijn gaan ze toch ieder hun eigen weg. Marketing-wise dan.

De samenstelling van Dom Pérignon is steeds ongeveer 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir afkomstig van premier cru en grand cru gemeentes. Het levert een harmonieuze champagne op met een hemelse, bijna ijle, smaakbeleving. De rosé variant van de Dom Pérignon is nog mystieker en hij wordt veel minder vaak uitgebracht wat hem zeldzaam en ook prijzig maakt.

Een waar fenomeen is de Dom Pérignon Oenothèque (P2). Het zijn oude jaargangen van de Dom Pérignon champagne die lang op het gistdepot hebben liggen rijpen die worden geassembleerd. Ze zijn wonderschoon, complex, fris en met aroma’s van autolyse.

Daarnaast worden regelmatig prachtige geschenkverpakkingen van deze vintage champagne uitgebracht. Het is natuurlijk ook een topcadeau van naam. Je kunt ook heel bijzondere items aantreffen zoals de Dom Pérignon met oplichtend etiket.

Bekijk onderstaande video over Dom Pérignon champagne:

Website over Dom Pérignon »

Artikelen over Dom Pérignon

Bijzondere edities:

Geschenkedities:

Dom Perignon champagne bestellen »

Pin It on Pinterest

Share This