085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Spectre James Bond film met BollingerDe 7-year-itch allang voorbij is SPECTRE alweer de 14e James Bond film waarin deze geheim agent zijn liefde uitspreekt voor Bollinger champagne.

De vonk sloeg over tijdens Live and Let Die in 1973 en daarna kon geen andere champagne het hart van deze koele Brit nog veroveren.

2009 Bollinger Spectre Limited Edition Vintage champagne

Bollinger Spectre Limited Edition Vintage 2009 champagne

2009 Bollinger Spectre Limited Edition

James Bond fans zullen nog jaren plezier hebben van de geschenkverpakking van deze champagne, want dit is een herbruikbare champagnekoeler. Een reeds gekoelde fles champagne blijft hierin nog zo’n 2 uur op temperatuur.

Zowel stijlvol als stoer om te zien en daarmee volledig in stijl van Mr. Bond.

Waar te koop?

Deze exclusieve en beperkt leverbare champagne is nu te koop bij champagnespeciaalzaken als Champagne Babes en Exclusive Drinks. En als je het nog meer bijzonder wilt hebben… wacht dan niet te lang en kijk of de 009 for 007 Magnum of de 3 liter 009 for 007 Jeroboam in kist er nog is (zeer gelimiteerd).

Bollinger Millésime 2009 (vintage)

De champagne in deze zwarte koeler is een vintage, millésime op zijn Frans, en dus gemaakt van de druiven uit één enkel oogstjaar: 2009. Het is een blend van 68% Pinot Noir en 32% Chardonnay afkomstig van Grand Cru en Premier Cru dorpjes in de Champagnestreek.

In tegenstelling tot de vorige “James Bond champagne” is deze vintage 2009 niet als gewone champagne verkrijgbaar. De enige manier dus om de Bollinger vintage 2009 te proeven is door de James Bond edition te kopen. Ook zal de 2009 oogst niet later nog als een La Grande Année op de markt komen. Dit is het dus… en in zeer beperkte aantallen beschikbaar.
James Bond filmposters met Bollinger champagne


Bollinger champagne bestellen »

Het leven van een druif gaat ook niet altijd over rozen (maar uiteindelijk komt alles goed)

Bollinger James Bond 007 vintage 2002

De vorige geschenkeditie was een 2002 vintage in een geluidsdemper met cijferslot (code 007 natuurlijk).

2009 was een jaar waarin Moeder Natuur de champenois gunstig gezind was. Na een moeilijke start na een koude winter en een nat voorjaar, volgden flinke buien met hagel in Aÿ maar was het daarna in augustus weer heet en droog.

Sommige druifjes bleven achter in rijping doordat het koude voorjaar ervoor had gezorgd dat de bloei niet overal tegelijkertijd was begonnen. In Champagne is dat veel minder snel een probleem vergeleken met andere gebieden. Hier wordt namelijk handmatig geplukt, geselecteerd, en heel zacht geperst.

Dankzij de droge zomer waren alle druifjes gezond, waren de oogstcondities optimaal en stond vooral de Pinot Noir (de belangrijkste druif voor Bollinger) er prachtig bij.

Jérôme Philippon, Président du directoire de Champagne Bollinger, over de kwaliteit van de oogst in 2009:

“At Bollinger we had an average ripeness of 10.3deg which is higher than the average for the past 25 years of 9.5deg and we managed to achieve a very deep colour [in the black grapes].  We expect to make a vintage, our chef de cave Michael Koffman says it is closest analytically to ‘89 and ’99 so it has very strong potential even if the acidity was a little on the low side.”

“At Bollinger, we have put the maximum possible into oak barrels and if we decide to make less vintage wine it will produce fantastic quality reserve wine to be put in magnum [for future blending].” — Bron: ChampagneGuru.co.uk, origineel gepubliceerd op JancisRobinson.com

Over Bollinger

Bollinger is een van de weinige zelfstandige familiebedrijven onder de Grand Maisons. Sinds 1829 maken ze champagnes in een krachtige maar elegante (Pinot Noir) stijl. Zeer geliefd in Engeland — bij de Britse koninklijke familie staat Bollinger op het menu — maar inmiddels in meer dan 100 andere landen door connaisseurs ontdekt.

Op de foto hieronder zie je het champagnehuis dat is gevestigd in Aÿ (let op de puntjes op de y). Een prachtig huis, maar niet geopend voor publiek. Liever gaat de aandacht naar de druifjes en de champagnes want de lat ligt hoog. In 1992 stelde Bollinger zelfs een ‘Charter of Ethics and Quality’ op als belofte aan het publiek dat het altijd zal gaan voor kwaliteit

Maison Bollinger

De wijngaarden van Bollinger bestrijken zo’n 164 hectare. Hiervan is 85% Grand Cru en Premier Cru. Daarnaast bezit Bollinger 3500 oude houten vaten. En daarin ligt één van de geheimen want micro-oxygenatie van de wijn draagt bij aan het bewaarpotentieel. Eenvoudig uitgelegd: wanneer een wijn in zijn jeugd al kennis heeft gemaakt met zuurstof zal hij er later niet meer zo hard van schrikken.

Wijngaard van Bollinger

Laten we afsluiten met nog een leuk weetje. Vorig jaar, 23 juni 2014, doorliep Bollinger glansrijk alle 125 vereisten om het certificaat “Sustainable viticulture in Champagne” te ontvangen. Daarmee zijn ze de eerste.

Lees ook op dit blog: 8 feitjes over champagne Bollinger »

Bollinger champagne bestellen »

Bollinger Spectre Limited Edition bestellen

Relatie Bollinger & James Bond
Spectre Bollinger 2009“Our limited edition is a unique opportunity to discover this rare 2009 vintage expression from Bollinger, presented in an innovative gift box inspired by the legendary elegance of agent 007.” — Jérôme Philipon, Président de Champagne Bollinger

De vintage 2009 van Bollinger wordt geleverd in een limited edition champagnekoeler die is ontworpen door Carré Basset. Een gekoelde champagne blijft hierin 2 uur op temperatuur.

De Spectre Limited Edition champagne wordt vanaf begin november 2015 uitgeleverd maar de beschikbare aantallen zijn beperkt. Met de feestdagen zal dit een zeer gewild product zijn.

Je kunt deze exclusieve en beperkt leverbare champagne nu bestellen bij champagnespeciaalzaken als Champagne Babes en Exclusive Drinks.

Andere Bollinger champagne bestellen »

Pin It on Pinterest

Share This