Moët & Chandon Golden Globes champagnecocktail

Aida Mollenkamp

Aida Mollenkamp

Moët & Chandon is de officiële sponsor van de Golden Globe Awards en dat al 23 jaar op een rij. Tijdens de 71 editie van de Golden Globe Awards (gisterenavond in Los Angeles) werden de genomineerde sterren getrakteerd op een “Moët Golden Night”; de allereerste officiële Golden Globe cocktail!

Het recept van deze cocktail is samengesteld door de beroemde chef-kok Aida Mollenkamp. De kleur van de cocktail is goud, net zoals de Golden Globes, en de smaak elegant zoals (sommige) rode-loper-jurken door de combinatie van kardemom, peer en bubbels.

Mix zelf een Moët Golden Night champagnecocktail

De Moët Golden Night is een champagnecocktail op basis van de Moët & Chandon Brut Impérial champagne (niet verrassend natuurlijk), kardemomsiroop en perencognac. Het kost even wat tijd om hem te maken, maar als je daar niet voor terugdeinst vind je hieronder het recept.

Moet Golden Night champagnecocktailIngrediënten voor 6 cocktails

  • Moët & Chandon Brut Impérial (fles van 75 cl)
  • 55 gram kristalsuiker
  • 60 ml water
  • 20 hele kardemompeulen (plet ze met een vijzel en stamper of wees creatief als je die niet hebt)
  • 60 ml perencognac
  • 2 kleine rijpe peren (voor de garnering)

Voorbereiding

  • Koel de fles Moët & Chandon Brut Impérial champagne.
  • Zet een klein steelpannetje op het vuur en giet het water daarin. Los geleidelijk ook de suiker erin op.
  • Voeg de gemalen kardemompeulen toe en laat het 5 minuten op het vuur staan.
  • Haal het pannetje van het vuur en laat de suikersiroop 20 minuten afkoelen.
  • Voeg de perencognac toe.
  • Zeef de suikersiroop met een fijne zeef om de zaden en peulen kwijt te raken. Je kunt deze suikersiroop 2 dagen bewaren (en dus ook al van te voren maken).
  • Haal het klokhuis uit de peren en snij ze dan in fijne plakjes, als een waaier van 3. Als je dit ook van tevoren doet (niet eerder dan 2 uur voordat je ze gaat gebruiken) besprenkel ze dan met wat druppeltjes citroensap tegen het verkleuren

Cocktailrecept

Golden Globe champagnecocktail

  1. Neem 6 witte wijnglazen en schenk overal een scheut peer-kardemomsuikersiroop in (15ml ongeveer).
  2. Schenk het glas tot halverwege bij met de gekoelde Moët & Chandon Brut Impérial (115 ml ongeveer).
  3. Garneer elk glas met een perenwaaiertje.
  4. Serveer de cocktails met een stralende glimlach.

Meer creaties van Aida Mollenkamp vind je op haar blog “Pairs well with food“.

Meer champagnes van Moët & Chandon vind je hier.

Hapjes bij Champagne
Champagne bestellen
Over de auteur

Barbara Kremers is gastronomisch levensgenieter met een voorliefde voor champagne. Ze is eigenaresse van champagnespeciaalzaak 'Champagne Babes' waar je de beste champagnes kunt bestellen, voor jezelf, als cadeau of als relatiegeschenk. ChampagneBabes wordt door haar klanten gemiddeld met een 9++ gewaardeerd.