085.06.53.751 info@champagneblog.nl

3 liter Brut Imperial is de nieuwe Formule 1 champagneEen Jeroboam (3 liter) Mumm Cordon Rouge. Al vanaf het jaar 2000 was dat dé Formule 1 champagne waarmee de winnaar op het podium verscheen.

Deze champagne met het karakteristieke rode lint zien we bij de Formule 1 niet meer terug. Niet omdat eigenaar Pernod Ricard niet door wilde gaan, sterker nog… ze boden 5 miljoen euro om het sponsorschap voort te zetten.

Het werd echter afgewezen.

Niet genoeg.

“We zijn zeer trots op het verleden en hebben genoten van die vijftien jaar als officiële champagne van de Formule 1. We hebben daardoor genoten van heel wat visibiliteit en succes,” luidt het in een statement van Pernod Ricard. “Het is onze missie om te blijven innoveren, opwinding te brengen en grenzen te verleggen. We hebben dan ook met de Formula E voor een nieuwe uitdaging gekozen. Elektrisch racen is grensverleggend en past erg bij de normen en waarden van ons merk. Het is een natuurlijke evolutie voor de racesport.”

— Pernod Richard (eigenaar van champagnehuis Mumm)

Al sinds 1967 spuiten ze met champagne bij de Formule 1

Ook toekomstige winnaars zullen vloeibare goud de lucht in spuiten in plaats van het in het glas te laten vloeien. Daar mogen we wel vanuit gaan want rituelen zijn hardnekkig.

De tijdlijn is hieronder mooi in kaart gebracht door The Wine Lifestyle:

formule-1-champagne

Voordat Mumm op het toneel verscheen was Moët & Chandon de officiële Formule-1 champagne. En dat maar liefst 30 jaar lang met de Jeroboam Brut Impérial.

Wil je zelf zo’n Jeroboam Brut Impérial bestellen? De fles wordt geleverd in een mooie houten kist en doet het altijd goed op een feest.

Pin It on Pinterest

Share This