085.06.53.751 info@champagneblog.nl

sabas joosten champagne ambassadeur winnaarSabas Joosten won vandaag, 14 september 2017, de titel Nederlands Champagne Ambassadeur 2018. Het is alweer de 11e editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (kortweg: het CIVC).

De Nederlandse finale vond plaats in het Renaissance Hotel in Amsterdam waar Sabas Joosten het opnam tegen Eline Groenendijk en Guillaume Coret. Het thema van dit jaar was “Dégorgement en dosering bij het maken van champagnewijn“.

Sabas kent de wereld van champagne dus goed, maar hij is van meerdere (wijn)markten thuis. Dat mag natuurlijk ook wel als sommelier bij De Librije. Hij heeft ook de titel Croatian Wine Ambassador 2017 in zijn zak.

Op naar de Europese finale Champagne Ambassadeur

De volgende stap voor Sabas Joosten is de Europese finale van 6 t/m 9 november 2017 in Epernay (in Champagne). Daar staat de titel Europees Champagne Ambassadeur op het spel en die kan hij voor Nederland binnenslepen.

Benieuwd naar wat Sabas, anders dan de eer van het winnen, kan meenemen? Klik hier voor de prijzen.

Nederlandse finale Champagne Ambassadeur september 2017

Van links naar rechts: Grégoire van den Ostende (jury), Hinke de Jong (jury en voormalig winnares), Frank Jacobs (jury), Guillaume Coret (deelnemer), Eline Groenendijk (deelnemer), Sabas Joosten (winnaar) en Violaine de Caffarelli (jury)

Bron: Persbericht CIVC

Pin It on Pinterest

Share This