085.06.53.751 info@champagneblog.nl

Veuve Clicquot PetanqueOp een zonnige 6 juli, zo zonnig als de huiskleur van Veuve Clicquot, werden we verwacht bij het Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk voor het Veuve Clicquot Open, Concours de Petanque 2015.

Wat is petanque?

Petanque is de Provençaalse variant van jeu de boules. Een balspel dat al door de oude Grieken werd gespeeld. Ooit beoefend als krachtspel heeft het zich ontwikkeld tot een spel waarbij het gaat om tactiek en behendigheid. Het wordt gespeeld met metalen ballen (boules) die onderhands worden gegooid of gerold en dan zo dicht mogelijk bij een  klein houten balletje (de but) terecht moeten komen. Daarbij mag je de boules van het andere team weg kaatsen. De ondergrond varieert van verhard zand of grof grind en onregelmatigheden daarin zijn onderdeel van het spel.

Veuve Clicquot Concours de Pétanque

Na een welkom met – hoe kan het ook anders – een heerlijk glas Veuve Clicquot Yellow Label Brut champagne schrijven we ons in als Team Champagne Babes. We eten nog een broodje brie, kijken naar een demonstratie door petanque professionals en vervolgens gaan we in teams van drie dan ook echt zelf van start met het Concours de Pétanque.

Petanque Veuve Clicquot 2015

In totaal spelen we drie rondes van 40 minuten. De eerste keer nog redelijk onwetend over de exacte spelregels en puntentelling, maar wel heel gezellig. De tweede keer een nek-aan-nek race tegen een ervaren team, wat ook erg gezellig was én leerzaam. Maar toen… toen ging het een beetje “mis” want we ontdekten de oesterman.

Verrukkelijke oesters. Ziltig, mineralig, notig… oesterman Marcus van den Noord serveerde verschillende soorten oesters en allemaal van topkwaliteit. Met recht Zilt en Zalig. Mijn favoriet van de dag: de Super Speciale Tarbouriech. Maar eigenlijk waren ze allemaal favoriet 😉 .

En zo gebeurde het dat we wat te laat de baan vonden voor de derde ronde. Onze tegenstanders die we daar aantroffen vonden het eigenlijk wel een erg goed idee om terug te gaan naar de oesterbar. Maar… “laten we eventjes spelen”. En uiteindelijk was dat weer zo leuk dat we de 40 minuten ook weer vol gemaakt hebben. 😀

Daarna werden we alsnog beloond met oesters en een Veuve Clicquot rosé champagne. Op sommige dagen zit gewoon alles mee!

Foto-impressie Veuve Clicquot Open Concours Petanque 2015 in Rijswijk

Best een leuk spelletje, dat pétanque 😉 en vooral wanneer je dat kunt doen in het zonnetje, met vrolijke mensen, de ander het-ook-niet-kan, of juist wel en je wat kan leren, met dienbladen vol lekkere hapjes die langs worden gebracht en waarbij alles gaat om het fijn samen zijn, nieuwe mensen ontmoeten, bekende mensen weer eens spreken en het wedstrijdelement eigenlijk een excuus was om dat te organiseren. Maar een wedstrijd was het wel. Met een heuse finale op de hoofdbaan en een wisseltrofee voor de winnaar.

Barbara Kremers in Veuve Clicquot fotolijst

Een tot in de puntjes verzorgde dag die beloond werd met perfect weer. Veel zon, maar gelukkig niet meer in de echte hittegolf van de laatste dagen. Hapjes, drankjes, entrecote van de barbecue die precies gegaard was zoals het moet, een dun knapperig korstje en daarbinnen in sappig mals vlees waar je mes zo doorheen vloeit. Heerlijke salades, frietjes (frietjes gaan super goed samen met Veuve Clicquot) en stokbrood.

Over champagne Veuve Clicquot

“Veuve Clicquot is een van de grotere en bekendere champagnehuizen. Dit is vooral te danken aan Nicole Barbe Ponsardin, later mevrouw Clicquot. Nicole werd al vroeg weduwe en stond er toen alleen voor (‘veuve’ betekent ‘weduwe’ in het Frans). Ze nam de champagnehandel zo succesvol over dat ze de bijnaam la grande dame de la Champagne verwierf.

Madame Clicquot wordt geroemd vanwege haar bijdrage aan verbetering van het champagne productieproces. Samen met haar keldermeester ontwikkelt ze de pupitre; een stellage waarin de champagneflessen rusten en waarbij de gistprop geleidelijk aan de hals in wordt gewerkt. Er wordt ook gezegd dat ze als eerste rosé champagne heeft geproduceerd. Om deze grande dame te eren organiseert Veuve Clicquot Ponsardin sinds 1972 jaarlijks de ‘Prix Veuve Clicquot‘ verkiezing van zakenvrouw van het jaar.”

Veuve Clicquot champagne bestellen

Veuve Clicquot champagne bestellen

Champagne bestellen van het merk Veuve Clicquot doe je gemakkelijk en veilig online bij Champagne Babes. Je vindt er diverse geschenkverpakkingen en flessen Veuve Clicquot tot wel 12 liter groot.

Pin It on Pinterest

Share This